FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze autolening van KBC is er voor nieuwe auto’s en voor auto’s jonger dan 3 jaar. Bepaal je eigen looptijd en betaal elke maand een vast bedrag terug. De rentevoet van deze lening blijft vast. Als je je beroepskosten bewijst kun je de interest van deze lening fiscaal inbrengen.

Bepaal je eigen looptijd

Beslis zelf op welke termijn je terug wil betalen. Hoe korter, hoe groter de maandelijkse stortingen en hoe minder interest.

KBC adviseert overigens zelf niet op té lange termijn te lenen, zeker niet als beginnende bestuurder: denk eraan dat bij een total loss je lening gewoon doorloopt.

Terugbetalen

Stel dat KBC het bedrag op 17 april beschikbaar stelt, dan valt de eerste terugbetaling op 17 mei. Elke volgende terugbetaling gebeurt ook op de 17de.

Terugbetalen kan vanaf een KBC-zichtrekening, al hoef je geen KBC-klant te zijn om deze lening aan te vragen. De terugbetalingsrekening is de rekening waarop KBC de lening stort.

Hoe vraag je deze lening aan?

KBC-klanten kunnen in KBC Touch of KBC Mobile direct hun persoonlijke tarief bekijken en een lening aanvragen. Ben je geen klant bij KBC, dan kun je online een gemiddelde simulatie uitvoeren. Daarna vraag je KBC Touch je lening aan.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Lening voor auto’s jonger dan 3 jaar
  • Bij beroepskosten kun je de interest fiscaal inbrengen
  • Kies zelf de looptijd van je lening (binnen de wettelijke beperkingen)

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,39 %
Minimum2.500,00 €
Maximum50.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)72

» Bezoek website


> Nu lenen voor je nieuwe auto!


Hoeveel kan ik minimaal en maximaal lenen?

Minimaal 500 euro; voor nieuwe personenwagens en tweedehandswagens jonger dan 3 jaar leen je maximaal 110% van het aankoopbedrag (inclusief btw).

Wanneer krijg ik het geld?

Op het moment dat de auto geleverd werd en dat KBC alle ondertekende documenten en een factuur of bestelbon heeft. KBC stelt het bedrag dan beschikbaar op je KBC-zichtrekening of de rekening die jij aangeeft. Denk eraan dat dat gelijk de terugbetalingsrekening is.

Rekenvoorbeeld

Stel dat je 15.000 euro leent op 60 maanden. Bij 1,15% rente betaal je 60 keer 257,34 euro af, of in totaal 15.440,07 euro.