FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De renovatielening van ING is perfect voor verbouwingen of (her)inrichtingsprojecten. Je leent minstens 2.000 euro voor minstens 6 maanden; de rest is variabel.

Als je je huis energiezuinig maakt bespaar je op rente én je kunt kans maken op belastingvermindering of premies.

Voordelen voor energiebesparend renoveren

Maak je je huis energiezuiniger en betaal je minstens 80% van die werkzaamheden met deze lening, dan betaal je minder rente.

Denk maar aan het plaatsen van zonnepanelen of dubbele beglazing, de vernieuwing van oude verwarmingsketels, het plaatsen van betere isolatie en nog veel meer.

Cijfers

Het minimumbedrag van deze lening is 1.300 euro. Het maximum hangt af van het soort project en van je trerugbetalingscapaciteit. Leen je voor een energiebesparende renovatie, dan is dat maximaal 50.000 euro.

De rente hangt dan weer af van hoeveel je leent en van de looptijd. Je kunt wel besparen op rente door je huis energiezuinig te renoveren.

Je leent voor minstens 6 maanden. De maximale looptijd van deze renovatielening hangt, net zoals het geleende bedrag, af van hoeveel je leent en van je terugbetalingscapaciteit. Het absolute maximum is wel 120 maanden.

Belangrijke voordelen

  • Je betaalt geen dossierkosten
  • Maak kans op belastingvermindering of premies
  • Rentevoet en maximale looptijd hangen af van je project
  • Betaal minder rente wanneer je energiebesparend renoveert
  • Je leent maximaal 50.000 euro voor energiebesparende projecten

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,25 %
Minimum1.300,00 €
Maximum125.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)6
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu je renovatielening aanvragen bij ING!


Kan ik mijn lening eerst simuleren?

Dat kan: op ING’s website kun je zonder verplichtingen een simulatie maken voor ‘gewone’ en energiebesparende renovatiewerken. Vul het bedrag in dat je wil lenen en je ziet hoeveel je per maand terugbetaalt.

Hoe vraag ik mijn lening daarna aan?

Wanneer je de simulatie van hierboven uitvoert en een looptijd kiest, zie je direct hoeveel je per maand en in totaal terug zou betalen. Als je akkoord gaat met dat resultaat kun je de lening gelijk online aanvragen.