Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met de autolening van ING leen je voor ieder type voertuig: nieuw of tweedehands, auto, motor of mobilhome. Je vraagt ze makkelijk online aan, je betaalt een vaste rentevoet tijdens de hele looptijd en als je een verzekering bij je lening wil kun je tot 110% van het aankoopbedrag lenen.

Minima, maxima

Bij deze lening hangt veel af van het bedrag dat je leent, de looptijd van je lening en hoe oud je wagen is. De looptijd is bijvoorbeeld minimaal 6 maanden; de maximumlooptijd hangt af van je terugbetalingscapaciteit en van hoeveel je leent.

Hetzelfde met de rentevoet: die hangt af van hoe oud je wagen is en van hoeveel en hoelang je leent. Hij blijft wel vast tijdens je lening.

Hoe vraag je deze lening aan?

In ING’s simulator kun je aanduiden om welk soort voertuig het gaat en hoeveel je wil lenen. Vul je looptijd nog even in en je ziet direct hoeveel je per maand betaalt. Je krijgt looptijden tussen 12 en 48 maanden te zien.

Om je lening aan te vragen vul je daarna je persoonlijke gegevens in en als ING je dossier goedkeurt kun je een tijd later je contract tekenen.

Zichtrekening nodig

Belangrijk bij deze lening is wel dat je een zichtrekening hebt bij ING. Daar stort de bank het geleende bedrag op.

Belangrijke voordelen

  • ‘Standard’- of ‘basic’-tarief
  • Variabele minima en maxima
  • Lening voor elk type voertuig: nieuw, tweedehands, auto, motor, mobilhome

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,95 %
Minimum1.300,00 €
Maximum125.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)6
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu je autolening aanvragen bij ING!


Rekenvoorbeeld

Je leent 10.000 euro voor een nieuwe auto en je betaalt het bedrag in 24 maanden terug. Het JKP en de debetrentevoet zijn 1,59%; komt op 423,55 euro per maand of 10.165,20 euro in totaal.

Goed om weten

Je betaalt een vaste rentevoet tijdens de looptijd van je lening. Ongeacht het type lening val je, afhankelijk van je risiconiveau, binnen het ‘standard’- of ‘basic’-tarief. Elk tarief heeft zijn minima en maxima, variabele JKP’s en debetrentevoeten.

In welke klasse je valt hangt onder andere af van je terugbetalingscapaciteit, je persoonlijke situatie en eerdere ‘krediet-incidenten’.

Bij nieuwe en tweedehandswagens (jonger dan 2 jaar) is er ook een ‘premium’-tarief en in bepaalde gevallen val je binnen het ‘Ecokrediet’-tarief.