FR

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

Alle op deze website vermelde leningen kunt u makkelijk online aanvragen binnen enkele minuten.

Klik eerst op de aanvraaglink onder de productreview. U gaat dan door naar de website van de betreffende bank. Daar bepaalt u de gewenste leensom en looptijd met een heel eenvoudige onlinecalculator.

Vervolgens dient u de aanvraag in door uw persoonlijke gegevens in te vullen. Als u twijfelt is er meestal nog de mogelijkheid van telefonische hulp. Bij sommige banken kunt u eventueel terecht op een kantoor.

Een online aanvraag is altijd gratis en verplicht tot niets. Meestal krijgt u snel een reactie van de kredietverstrekker. Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u per post een contract, dat u ondertekend terugstuurt. Daarna stort de aanbieder het hele bedrag in één keer op uw rekening.

De voordelen van een persoonlijke lening

U weet precies hoeveel u leent en kent vooraf de totale kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. Ook raakt u niet aan uw spaargeld of beleggingen.

De nadelen van een persoonlijke lening

Het is niet mogelijk om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Wilt u dat wel, dan kunt u beter opteren voor een geldreserve, ook wel kredietlijn of doorlopend krediet genoemd. De rente is dan echter variabel en meestal ook hoger.

Is lenen wel veilig?

U gaat een financiële verplichting voor langere tijd aan. Daarom is het belangrijk dat u een zo verstandig mogelijk budget bepaalt. Ook kunt u overwegen om uw lening te beschermen met een verzekering. Raakt u onverhoopt uw baan kwijt, dan neemt de verzekeraar de maandlasten over.

Bekijk hier ons actuele overzicht van persoonlijke leningen in België.