Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De persoonlijke lening van Belfius is ideaal voor kleinere projecten. Je kunt al lenen vanaf 1.250 euro en je hoeft je niet te verantwoorden met een factuur of aankoopbewijs. De rentevoet blijft vast en je kiest zelf hoeveel en hoelang je leent.

Eigenschappen

Deze persoonlijke lening is geschikt voor ‘kleinere’ projecten waarvoor je je niet hoeft te verantwoorden met papierwerk. Denk aan nieuwe hobby’s, de kosten van je rijbewijs of een nieuwe keuken.

Je leent minstens 1.250 euro en zo veel je wil of nodig hebt. Er is geen maximum.

De rentevoet blijft 5,45% tijdens de looptijd van je lening. Die looptijd is minstens 24 maanden; hoe meer je leent, hoe langer je maximaal kunt terugbetalen.

Leen je meer dan 37.000 euro dan is de looptijd onbeperkt. in de praktijk betekent ‘onbeperkt’ maximaal 120 maanden of 10 jaar.

Hoe vraag ik deze lening aan?

Je kunt je lening eerst online simuleren en de terugbetaling bekijken. Als je akkoord gaat klik je op ‘aanvragen’. Je krijgt snel antwoord of je kunt lenen of niet. Als Belfius je lening goedkeurt en je ondertekend digitaal, dan krijg je de som binnen een paar werkdagen op je rekening.

Belangrijke voordelen

  • Lening voor persoonlijke projecten
  • Geen bewijs (factuur of aankoopbewijs) nodig
  • Vaste rentevoet van 5,45% tijdens de hele looptijd

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €6,89 %
Minimum1.250,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)4
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu je persoonlijke lening aanvragen!


Rekenvoorbeeld

Als je 15.000 euro leent op 48 maanden en het JKP en de debetrentevoet bedragen 5,45%, dan betaal je 48 keer 347,61 euro terug of 16.685,28 euro in totaal.

Kan ik deze lening ook mobiel aanvragen?

Dat kan: in de Belfius Mobile-app kun je, net als op Belfius’ website, je lening simuleren. De procedure is hetzelfde. Als je liever in een kantoor langsgaat om je lening of de mogelijkheden te bespreken kan dat ook.

Hoe betaal ik vervroegd terug?

Als je gedeeltelijk terugbetaalt kun je kiezen tussen het verkorten van de totale looptijd of tussen het verminderen van de maandelijkse terugbetaling. Dat kan niet online; in het kantoor bekijk je met een adviseur hoe je nieuwe saldo en aflossing eruitziet. De wederbeleggingsvergoeding zit mee in het nieuwe bedrag.

Kan ik mijn looptijd ook verlengen?

Nee.