FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze lening van Belfius is ideaal voor nieuwe auto’s of tweedehandswagens jonger dan 3 jaar. Je profiteert van een vaste rentevoet tijdens de looptijd van je lening en je kunt tot 110% van de aankoopprijs lenen.

Eigenschappen

De nieuwe-autolening is geschikt voor (tweedehands)wagens jonger dan 3 jaar. Is je wagen ouder, bekijk an de lening voor tweedehandsauto's. Gaat het om een milieuvriendelijke auto, dan heeft Belfius ook een Eco-lening.

De rentevoet blijft vast tijdens de looptijd van je lening. Je betaalt dus elke maand hetzelfde bedrag terug. Hoeveel dat is hangt af van hoeveel je leent en hoelang. Lenen kan vanaf 2.500 euro en voor minstens 2 en maximaal 7 jaar.

Hoe vraag ik deze lening aan?

Op Belfius’ website kun je deze lening simuleren. Duid aan of het om een nieuwe of een tweedehandsauto gaat, hoe oud hij is en hoeveel je ervoor wil lenen. Je ziet direct hoeveel je maandelijks en in het totaal terugbetaalt. Als je al Belfiusklant bent kun je je lening online aanvragen, anders maak je een afspraak in het kantoor.

Welke documenten heb ik nodig?

Vraag je je lening online aan, dan heb je alvast je identiteitskaart en de factuur of ondertekende bestelbon van je auto nodig. Daarnaast wil Belfius graag loonfiches van de laatste 2 maanden zien of een bewijs van je vervangingsinkomen.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Leen tot 120% van de aankoopprijs
  • Lening voor benzine- of dieselwagens
  • Geschikt voor auto’s van maximaal 3 jaar

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,60 %
Minimum2.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu lenen voor je nieuwe auto!


Rekenvoorbeeld

Je leent 20.000 euro en je kiest 48 maanden als looptijd van je lening. Het JKP en de debetrentevoet bedragen 1,15%; je betaalt elke maand 426,47 euro terug of 20.470,56 euro in totaal.