FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Lenen om je huis te isoleren of te beveiligen kan met de groene renovatielening van Belfius. Je betaalt een vast tarief en je kunt zelf het bedrag en de looptijd van de lening kiezen. Bovendien betaal je geen dossierkosten én je komt in aanmerkingen voor tal van premies en voordelen.

Waar kan ik deze lening voor gebruiken?

De groene renovatielening is ideaal voor projecten die voor minstens 75% uit energiezuinige of beveiligende investeringen bestaan, zoals muur- en dakisolatie, een groendak, brandwerende deuren, een noodladder of een alarm- of camerasysteem.

Bedragen en looptijd

Je leent minimaal 2.500 euro voor 2 jaar. Volgens Belfius is er geen maximumbedrag. De maximale looptijd hangt af van hoeveel je leent; hoe meer je leent, hoe langer je maximaal mag lenen. Het absolute maximum is wel 10 jaar.

Deze lening aanvragen

Je kunt online al een keer kijken hoeveel je per maand en in totaal terug zult betalen. Je lening aanvragen kan in een Belfiuskantoor of door in te loggen in je klantenprofiel.

Premies

Als je je huis energiezuiniger of veiliger maakt kun je in aanmerking komen voor verschillende premies. De Vlaamse overheid reikt bijvoorbeeld premies uit voor verschillende isolaties, voor glas- en schrijnwerk en voor verwarming, sanitair en elektriciteit.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Geen dossierkosten
  • Maak kans op premies en voordelen
  • Lening voor energiezuinige en beveiligingswerken

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,40 %
Minimum1.250,00 €
Maximum25.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu lenen voor je groene renovatie!


Moet ik documenten kunnen voorleggen?

Ja, Belfius wil graag de factuur van je verbouwingen zien. De energiezuinige of beschermende verbouwingen moeten minstens 75% van je investeringen dekken.

Kom ik in aanmerking voor premies?

Je kunt onder andere belastingvoordeel krijgen als je onroerende inkomsten aangeeft van het huis waarvoor je leende of als je een deel van het huis professioneel gebruikt.

Daarnaast maak je kans op een belastingvoordeel van 30% — maximaal 3.070 euro voor de inkomsten van 2016 — als je het dak van je eigen woning isoleerde of van de woning die je huurt. Let er wel op dat het huis minstens 5 jaar bewoond moet zijn.