FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De ecolening van Belfius is er specifiek voor milieuvriendelijke auto's met een lage CO2-uitstoot. Het hoeft dus niet per se een elektrische of een hybride auto te zijn. Je geniet tijdens de hele looptijd van een vaste rentevoet en je kunt meer dan de aankoopprijs lenen.

Voor milieuvriendelijke wagens

In verschillende Belgische steden mag je het centrum niet in met een vervuilende auto. In die lage-emissiezones mag je alleen rijden als je wagen minder dan een bepaald aantal gram CO2 per kilometer uitstoot. Deze lening is dus perfect voor je je milieuvriendelijke auto.

Eigenschappen

Je kunt de looptijd van deze lening zelf kiezen. Als je wil weten welke gevolgen dat heeft voor je maandelijkse aflossingen kun je verschillende scenario's uitproberen in de online simulator; volg daarvoor de link onder aan deze review.

Het bedrag kies je uiteraard ook zelf, al heb je wel te maken met een ondergrens. De bovengrens is variabel: je kunt meer lenen dan de aankoopprijs van je auto. Dat extra bedrag kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je inschrijving of je wegentaks.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Leen meer dan de aankoopprijs
  • Voor auto’s met lage CO2-uitstoot
  • Lening voor nieuwe of tweedehandswagens

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,54 %
Minimum2.500,00 €
Maximum0,00 € (110,00 %)
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu een autolening aanvragen bij Belfius!


Elektrisch of hybride?

Heb je een elektrische of hybride wagen, dan kies je beter de Eco Plus-lening van Belfius.