Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze Eco Plus-lening van Belfius is de meer uitgebreide versie van de 'gewone' Eco-lening. De plusversie heeft een lagere rentevoet en je kunt ze aanvragen voor elektrische auto's, hybridemodellen en wagens op CNG of waterstof — zowel nieuw als tweedehands.

Groene lening

De Eco Plus-lening heeft veel overeenkomsten met Belfius' Eco-autolening. Die is er voor auto's op brandstof die weinig CO2 uitstoten. Eco Plus is er specifiek voor 100% groene auto's: modellen die geen fossiele brandstof verbruiken tijdens het rijden.

Eigenschappen

De rentevoet is lager dan bij de Ecolening en hij blijft vast tijdens de hele looptijd. Je weet dus op voorhand perfect hoeveel je elke maand aflost. Dat kun je trouwens nu al berekenen door de link onder aan deze review te volgen en door je lening online te simuleren.

Er gelden bepaalde minima, zoals een minimaal leenbedrag en een minimumlooptijd; maxima hangen af van je dossier. Je kunt bijvoorbeeld meer dan de aankoopprijs van je auto lenen om andere kosten te betalen. Ook dat bereken je in de online simulator.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Voor 100% groene auto's
  • Leen meer dan de aankoopprijs

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,44 %
Minimum2.500,00 €
Maximum0,00 € (120,00 %)
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu een autolening aanvragen bij Belfius!