FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Eco Plus-lening van Belfius is de uitgebreidere versie van de Eco-lening. De Plus heeft een lagere rentevoet en is geschikt voor nieuwe of tweedehandswagens en voor elektrische auto’s, hybride plug-ins en wagens op CNG of waterstof.

Groene lening

Eco Plus heeft veel weg van de Eco-autolening, ook van Belfius. Die is ideaal voor ‘gewone’ auto’s die weinig uitstoten; de Eco Plus-lening is er voor nog groenere auto’s. Wagens die elektrisch rijden, bijvoorbeeld, of voor hybridewagens — auto’s die zowel elektrisch als op brandstof kunnen rijden. Daarnaast komen auto’s op CNG of op waterstof ook in aanmerking voor deze Eco Plus-lening.

Eigenschappen

Je betaalt 0,99% rente tijdens de looptijd van je lening. De rentevoet blijft vast, dus je betaal elke maand hetzelfde bedrag.

Je betaalt geen dossierkosten en je kunt, in tegenstelling tot andere autoleningen van Belfius, tot 120% van het aankoopbedrag van je wagen lenen.

Je leent minimaal 2.500 euro. Er is geen maximumbedrag. De minimale looptijd van deze lening is 2 jaar en je kunt tot maximaal 7 jaar lenen. Hoeveel je per maand of in totaal terugbetaalt kun je berekenen in Belfius’ online simulator.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet (0,99%)
  • Leen tot maximaal 120% van de aankoopprijs
  • Lening voor nieuwe of tweedehandswagens van maximaal 3 jaar
  • Geschikt voor elektrische auto’s, hybride plug-ins en wagens op CNG of waterstof

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €0,99 %
Minimum2.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu lenen voor je energiezuinige auto!


Rekenvoorbeeld

Leen je 15.000 euro voor je energiezuinige wagen en de looptijd bedraagt 48 maanden, dan betaal je bij een JKP en een debetrentevoet van 0,99% elke maand 318,83 euro terug of 15.303,84 euro in totaal.