FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De autolening van Crelan is een lening op afbetaling voor nieuwe en tweedehandsauto’s. De rente blijft vast tijdens de hele looptijd en je betaalt geen extra kosten. Bij deze lening kun je een optionele schuldsaldoverzekering nemen.

Rente en looptijd

Rente, JKP en maximale looptijd van de lening hangen af van hoe oud je wagen is en hoelang je leent.

Voor nieuwe wagens jonger dan 24 maanden zijn het JKP en de rentevoet 1,42%, voor elektrische wagens jonger dan 24 maanden 1,22% en voor tweedehandswagens ouder dan 24 maanden 2,63%.

De maximale looptijd van je lening hangt dan weer af van hoeveel je opneemt: hoe meer je leent, hoe langer je kunt lenen.

Tot 3.700 euro leen je bijvoorbeeld maximaal 30 maanden. Tot 10.000 euro leen je maximaal 48 maanden en tot 15.000 euro maximaal 60 maanden.

Voor nieuwe auto’s kun je meer dan 15.000 euro lenen. Je leent in dat geval ook maximaal 84 maanden.

Online simuleren

Je kunt online berekenen hoe jouw lening eruit zal zien. Op Crelans website kies je het bedrag dat je wil lenen en hoelang je wil lenen en de simulator berekent je maandelijkse en totale kosten. Je kunt je lening direct aanvragen. Hou wel de nodige documenten bij de hand (zie onderaan).

Belangrijkste kenmerken

  • Optionele schuldsaldoverzekering
  • Geschikt voor nieuwe en tweedehandsauto’s
  • Rente, JKP en looptijd afhankelijk van je doel

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,42 %
Minimum2.500,00 €
Maximum-
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu je autolening aanvragen bij Crelan!


Rekenvoorbeeld

Leen je 15.000 euro voor een nieuwe auto en je betaalt in 60 maanden terug, dan zijn het JKP en de rentevoet 1,17%. Je betaalt elke maand 257,47 euro terug of 15.448,20 euro in totaal.

Documenten

Crelan wil graag kopieën van je identiteitskaart, je laatste drie loonbrieven, een rekeninguittreksel met je laatste loon en een bestelbon of een factuur van je renovatie. Op basis daarvan start het zijn kredietonderzoek.

Schuldsaldoverzekering

Je kunt bij elke lening op afbetaling een schuldsaldoverzekering nemen. Dat is een verzekering die, wanneer je tijdens de looptijd van je lening overlijdt, het saldo van je lening uitbetaalt aan een begunstigde. Je krijgt ook korting op de rente.