FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze autolening van Argenta is ideaal voor ecologische wagens jonger dan 3 jaar. Ze is geschikt voor elektrische of hybride auto’s en voor modellen die op LPG of CNG rijden. Kies zelf hoeveel en hoelang je leent; je kunt online simuleren hoeveel je elke maand terugstort.

Bedragen en termijnen

Je leent al vanaf 2.500 euro voor je ecologische wagen en je kunt tot 100% van het factuurbedrag of tot 75.000 euro lenen. De minimale looptijd van deze autolening is 12 maanden en de maximumlooptijd hangt af van hoeveel je leent. Het absolute maximum is 84 maanden.

Vaste rentevoet

De rente blijft 1,49% tijdens de looptijd van je lening. Je weet dus op voorhand perfect hoeveel je elke maand terugbetaalt. Hoeveel dat is hangt af van hoeveel en hoelang je leent.

Als je je tweedehandswagen voor bijvoorbeeld 12.500 euro financiert en je betaalt je lening op 48 maanden terug, dan komt dat bij een rentevoet van 1,25% op 267,08 euro per maand of op 12.819,77 in het totaal.

Deze lening aanvragen

Volg de link hieronder; in Argenta’s simulator kun je kiezen hoeveel en hoelang je wil lenen. Om je lening aan te vragen maak je een afspraak in het dichtstbijzijnde kantoor.

Neem je aankoopfactuur mee, anders kun je deze lening niet aanvragen. Argenta heeft bewijsstukken en het gehandtekende contract nodig voor het je krediet uitbetaalt. De dag waarop je terugstort hangt af van wanneer je het geld kreeg.

Belangrijkste kenmerken

  • Maximale looptijd hangt af van hoeveel je leent
  • Vaste rentevoet tijdens de looptijd van je lening
  • Lening voor elektrische of hybride wagens en voor auto’s die op LPG of CNG rijden

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,49 %
Minimum2.500,00 €
Maximum75.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu je ecologische wagen financieren bij Argenta!


Lenen voor een nieuwe of een of tweedehandsauto

Heb je een auto die ouder is dan 3 jaar of je kocht net een elektrische of een LPG-wagen, dan kun je bij Argenta voor leningen specifiek voor nieuwe en voor tweedehandswagens.