Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze autolening van Argenta is alleen geschikt voor nieuwe auto’s: wagens jonger dan 3. Is je auto jonger dan maakt het niet uit welke motor of welk brandstoftype het is: deze autolening is er voor alle nieuwe auto’s.

Leenbedrag en looptijd

Je leent al vanaf 2.500 euro voor je wagen. Je kunt tot 100% van het factuurbedrag van je nieuwe auto lenen of tot 50.000 euro. Je leent minstens 12 maanden en je betaalt in maximaal 84 maanden terug. De exacte maximale looptijd hangt af van hoeveel je leent: tussen 7.500 euro en 10.000 euro is dat bijvoorbeeld 48 maanden.

Rentevoet en voorbeeld

Je betaalt 1,75% rente op deze lening. Die rentevoet blijft vast tijdens de hele looptijd; je betaalt elke maand hetzelfde bedrag terug. Leende je bijvoorbeeld 15.000 euro en je betaalt in 48 maanden terug, dan stort je elke maand 324,34 euro terug of 15.568,54 euro in totaal.

Aanvragen

Je kunt je autolening nu al online simuleren. Volg de link hieronder en vul in hoeveel en hoelang je wil lenen voor je nieuwe auto. Je ziet direct hoeveel je elke maand en in het totaal terugstort. Je lening online aanvragen kan (nog) niet bij Argenta; je kunt wel een afspraak maken in het dichtstbijzijnde kantoor.

Documenten

Om deze lening aan te kunnen vragen moet je je uitgaven kunnen bewijzen met een aankoopfactuur. Als Argenta die factuur en het ondertekende contract heeft, krijg je het geld van je lening. De dag waarop je het geld krijgt is de dag waarop je elke maand terugbetaalt.

Belangrijkste kenmerken

  • Lening voor wagens jonger dan 3
  • Lenen tot 50.000 euro en tot 84 maanden
  • Vaste rentevoet: je stort elke maand een vast bedrag

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €1,75 %
Minimum2.500,00 €
Maximum50.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)84

» Bezoek website


> Nu je nieuwe auto financieren bij Argenta!


Lenen voor tweedehands- of ecowagens

Heb je een auto die ouder is dan 3 jaar of je kocht net een elektrische of een LPG-wagen, dan kun je bij Argenta voor leningen specifiek voor tweedehands- en voor groene wagens.