FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Argenta’s autolening voor tweedehandswagens is een lening op afbetaling voor auto’s van 3 jaar en ouder. Is je wagen jonger of heb je een nieuwe, kijk dan ook even naar Argenta’s lening voor nieuwe auto’s of naar die voor ecologische modellen.

Minima- en maxima

Je leent minstens 2.500 voor je tweedehandsauto en je kunt tot 25.000 euro of tot het volledige aankoopbedrag lenen. Dat bedrag leen je dan weer minimaal 12 en maximaal 60 maanden. De exacte maximumtermijn hangt af van hoeveel je leent.

Rente en voorbeeld

De rentevoet van deze autolening is 3,95%. Die blijft vast tijdens de looptijd van je lening. Je betaalt dus elke maand een vast bedrag terug; hoeveel dat is kun je nu al bekijken in Argenta’s online simumator.

Leen je 11.000 euro en je betaalt op de maximumtermijn van 60 maanden terug, dan stort je elke maand 201,99 euro terug. In totaal komt je lening dan op 12.119,27 euro.

Deze autolening aanvragen

Voor je ze aanvraagt kun je je lening al simuleren op Argenta’s website. Kies zelf hoeveel en hoelang je wil lenen en je krijgt direct een overzicht van je maandelijkse terugbetalingen. Daarna kun je een afspraak maken in het dichtstbijzijnde kantoor om je lening aan te vragen.

Je moet je uitgaven kunnen bewijzen met een factuur of een aankoopbewijs en je krijgt het geld nadat Argenta die bewijsstukken en het ondertekende contract heeft. De terugbetalingsdatum van je lening komt overeen met de dag waarop de lening werd uitbetaald.

Belangrijkste kenmerken

  • Lening voor tweedehandswagens ouder dan 3
  • Vaste rentevoet: je stort elke maand hetzelfde bedrag terug
  • De maximale looptijd van je lening hangt af van hoeveel je leent

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,95 %
Minimum2.500,00 €
Maximum25.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)60

» Bezoek website


> Nu je tweedehandswagen financieren bij Argenta!


Lenen voor een nieuwe of een of groene auto

Heb je een auto die jonger is dan 3 jaar of je kocht net een elektrische of een LPG-wagen, dan kun je bij Argenta voor leningen specifiek voor nieuwe en voor ecologische wagens.

Verzekering

Als je wil kun je gelijk een autoverzekering nemen bij Argenta. Je kunt kiezen tussen drie modules — volledige omnium, gedeeltelijke omnium en burgerlijke aansprakelijkheid — en je kunt twee optionele verzekeringen toevoegen: ‘Rechtsbijstand Safe’ en ‘Bestuurder+’.