De Mastercard Prepaid van Belfius is een betaalkaart waarmee je alleen kunt uitgeven wat erop staat. Je kiest zelf aan welke zichtrekening je je kaart koppelt. Daarna kun je makkelijk een bedrag naar je kaart overschrijven. Het saldo kun je online of in de Belfius-app nakijken.

Deze prepaidkaart is een Mastercard. Dat wil zeggen dat je er zo goed als overal mee kunt betalen. Hou er wel rekening mee dat de automaat het saldo van je kaart moet kunnen nakijken. Op tolwegen of in vliegtuigen kun je dus niet met deze kaart betalen.

Inbegrepen diensten

Je bent gedekt tegen kaartfraude of tegen onrechtmatig gebruik van je kaart als je ze verliest of wanneer ze wordt gestolen. Die dekking geldt ook voor online fraude. Als je aan enkele voorwaarden voldoet valt je eigen risico weg.

Daarnaast ben je beschermd tegen kaartverlies of -schade wanneer je in het buitenland bent. Ook als iemand ze daar steelt of je geraakt ze kwijt ben je veilig. Je krijgt in dat geval direct een voorschot in cash van Belfius' Global Emergency Service.

Belangrijke voordelen

  • Kies zelf welke zichtrekening
  • Handige inbegrepen diensten
  • Op de meeste plekken bruikbaar

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage15,00 €
Extra kaart15,00 €
Geld opnemen5,00 € + 1,00 %
Wisselmarge1,50 %

» Bezoek website


> Nu een kredietkaart aanvragen bij Belfius!


Eigenschappen beheren

Je kunt het saldo van je kaart en eigenschappen zoals contactloos betalen makkelijk online nakijken of aanpassen in de Belfius-app.