Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Prepaidkaart van Viabuy combineert het gemak van een kredietkaart met de voordelen van budgetcontrole. Je beslist zelf hoeveel je op je kaart zet en opwaarderen is gratis.

Eigenschappen van de Viabuy Prepaid-Mastercard

Bij deze prepaidkaart krijg je een eigen rekening met IBAN-nummer. Gemakkelijk om geld op te (laten) storten. Die rekening wordt aangemaakt bij je bestelling en je kunt direct je kaart opwaarderen.

Je betaalt 1 keer 69,90 euro voor een Viabuy-rekening met deze kaart. Daar kun je tot 3 extra kaarten bij bestellen. Daarnaast betaal je 19,90 euro per jaar voor de rekening met kaart en 14,90 per bijkomende kaart.

Betalen en je kaart opwaarderen in euro is gratis; betalen in vreemde valuta kost je 2,75%. Haal je geld af aan de automaat, den rekent Viabuy een vaste vergoeding van 5 euro.

Limieten

Afhankelijk van je identificatieniveau hang je vast aan verschillende limieten.

Alle niveaus kunnen bijvoorbeeld maximaal 3 keer per dag opwaarderen, of 60 keer per maand.

‘Niveau 1’-houders (IDV1) kunnen tot 100 euro afhalen aan de automaat, inclusief kosten. Bij IDV2 ligt die limiet op 800 euro per transactie en dat tot 3 keer per dag; IDV3 heeft geen jaarlijkse limieten, alleen transactielimieten.

Belangrijkste eigenschappen

  • Onlinerekening met eigen IBAN-nummer
  • Gratis online of met een overschrijving opwaarderen
  • Opwaarderings- en afhaallimieten afhankelijk van je identificatieniveau

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage69,90 € (+ 69,90 €)
Extra kaart14,90 €
Uitgavenlimiet-
Geld opnemen5,00 €
Wisselmarge2,75 %

» Bezoek website


> Nu je prepaidkaart aanvragen bij Viabuy!


Opwaarderingskosten

Hoewel het opwaarderen van deze kaart in principe gratis is hangt het er van af welke methode je gebruikt. Een bank- of SEPA-overschrijving is bijvoorbeeld gratis, net als geld storten in de bank.

Een internationale bankoverschrijving kost je dan weer 1,75% van het bedrag, net als betalen met iDeal en Sofort. Stort je met een Paysafecard, dan kost dat zelfs 8,75% en stort je cash bij Western Union dan betaal je 4,95 euro.

Wanneer krijg ik mijn kaart?

Op het moment dat je je kaart bestelt wordt je rekening aangemaakt, die kun je gelijk opwaarderen met het bedrag dat jij kiest. Viabuy verstuurt je fysieke kaart binnen 24 uur.