FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De prepaid-Mastercard van KBC combineert het gemak van wereldwijd betalen en geld afhalen met uitgavebeheer. En omdat ze niet gelinkt is aan je bankrekening is deze kredietkaart een veilige keuze voor wie veel reist of op internet koopt of voor wie zijn (klein)kinderen digitaal zakgeld wil geven.

Budgetbeheer

Beslis je graag vooraf hoeveel je maximaal wil uitgeven, dan is een prepaidkaart ideaal: je kunt niet meer uitgeven dan dat er op je kaart staat. Je kunt je saldo aanvullen tot 5.000 euro; per laadbeurt mag je maximaal 1.250 euro storten.

Veilig op reis

Mastercard wordt wereldwijd aanvaard; je kunt in het buitenland gewoon betalen en geld afhalen met je prepaidkaart. Je kunt ze alleen niet gebruiken in ‘offline’ betaalsystemen, op tolwegen of in vliegtuigen bijvoorbeeld, omdat je saldo daar niet direct wordt nagekeken.

Laad op, laat opladen

Geef je je (klein)kinderen liever geen papieren zakgeld, dan is een prepaidkaart een optie. Iedereen kan geld op de kaart zetten door een bedrag op de KBC-laadrekening te zetten; je hoeft alleen de gegevens van de prepaidkaart te vermelden. Die vind je op de achterkant van de kaart.

Belangrijkste eigenschappen

  • Zelf beslissen hoeveel er op je kaart staat
  • Veilige kaart: geen link met je bankrekening
  • Makkelijk opladen met KBC Touch, KBC Mobile of een overschrijving

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage12,00 €
Extra kaart12,00 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Geld opnemen1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselmarge1,60 %

» Bezoek website


> Nu een KBC-prepaidkaart aanvragen!


Hoe weet ik hoeveel er nog op mijn kaart staat?

Dat zie je in KBC Touch of KBC Mobile, de web- of mobiele versie van je KBC-profiel. Je kunt er je saldo en verrichtingen bekijken en enkele opties aanpassen. Waar je met je kaart kunt betalen en geld afhalen, bijvoorbeeld, of je ze ook in webshops kunt gebruiken en of je er contactloos mee wil betalen.