Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Prepaid-Mastercard van KBC geeft je volledige controle over je uitgaven. Je kunt alleen uitgeven wat er erop zet, je kunt niet onder nul en de aankopen die je met deze kaart betaalt zijn veilig doordat de kaart niet aan je rekening is gekoppeld.

Verder is het een gewone Mastercard. Dat wil zeggen dat je zo goed als overal kunt betalen en geld afhalen. Je kunt ze alleen niet gebruiken op tolwegen of in (drank)automaten. Verder profiteer je ook niet van reis- of andere verzekeringen.

Je kaart opladen

In KBC Touch en KBC Mobile vind je een knop om geld op je kaart te zetten. Je bepaalt zelf hoeveel je erop zet. Je moet wel vooraf opladen. Je kunt niet achteraf betalen. De prepaid-Mastercard heeft een ruim maximumsaldo limiet zodat je zeker toekomt.

Geen verzekeringen

Het enige dat standaard ontbreekt zijn bijvoorbeeld een aankoop- en een reisverzekering. Je internetaankopen blijven onbeschermd en je krijgt geen verlengde garantie op elektrische of elektronische apparaten zoals wasmachines of computers. Tickets kun je niet annuleren.

Belangrijke voordelen

  • Ruim maximumsaldo
  • Geen verzekeringen inbegrepen
  • Makkelijk opladen in KBC Touch of KBC Mobile

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage12,00 €
Extra kaart12,00 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Geld opnemen1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselmarge1,60 %

» Bezoek website


> Nu een prepaid-Mastercard aanvragen bij KBC!


Hoe weet ik hoeveel er nog op mijn kaart staat?

Dat zie je in KBC Touch of KBC Mobile, de web- of mobiele versie van je KBC-profiel. Je kunt er je saldo en verrichtingen bekijken en enkele opties aanpassen. Waar je met je kaart kunt betalen en geld afhalen, bijvoorbeeld, of je ze ook in webshops kunt gebruiken en of je er contactloos mee wil betalen.