Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Mastercard Silver van KBC is ideaal voor wie zijn kredietkaart maar af en toe nodig heeft. Je kunt er overal mee betalen of geld afhalen. De standaardlimiet is ruim genoeg voor dagelijks gebruik en je krijgt verschillende aankoopverzekeringen en -beschermingen bij je kaart.

Verzekeringen

Producten die je met deze kaart betaalt zijn verzekerd tegen diefstal en tegen schade of ongelukken. Daarnaast profiteer je van extra garantie boven op de wettelijke garantieperiode. Je moet je aankopen uiteraard wel betaald hebben met deze kredietkaart.

Gespreid terugbetalen

Bij een klassieke kredietkaart gaan je uitgaven aan het begin van de volgende maand van je rekening. Soms kan het handig zijn om gespreid terug te betalen. Als je dat wil kunnen heeft KBC het Flexbudget. Als je dat aan deze kaart koppelt kun je flexibel terugbetalen.

Denk er wel aan dat flexibel betalen geld kost. Je gebruikt een geldreserve. Je gaat in principe een lening aan en je betaalt dus rente op het openstaande saldo. Als je die kosten wil vermijden kun je gewoon een keer per maand je uitgaven terugbetalen.

Belangrijke voordelen

  • Met Plusrekening
  • Gespreid of een keer per maand terugbetalen
  • Inclusief aankoopverzekering en verlengde garantie

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 €
Geld opnemen1,00 % (min. 5,00 €)
Wisselmarge1,60 %

» Bezoek website


> Nu een Mastercard Silver aanvragen bij KBC!


Aanpasbare limiet

Je kunt je limiet zelf aanpassen in KBC Touch of in KBC Mobile. Daar kun je ook tijdelijk je maximumlimiet verhogen. Dat geldt wel alleen voor kaarten zonder Flexbudget.