Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Silver-Mastercard van KBC is ideaal voor wie maar af en toe een kredietkaart nodig heeft. Je kunt er wereldwijd mee betalen en geld afhalen dankzij het Mastercardnetwerk en je koppelt ze makkelijk aan de Plusrekening, ook van KBC.

Met deze kaart kun je je betalingen spreiden en je geniet van enkele gratis verzekeringen zoals aankoopbescherming en verlengde garantie.

Gespreid betalen

Met elke KBC-kredietkaart kun je KBC Flex Budget gebruiken om je saldo gespreid terug te betalen.

Je beslist zelf hoeveel je elke maand stort: een vast percentage of een vast bedrag. Dat percentage of bedrag is wettelijk wel minstens 5,6% van het openstaande saldo.

Hou er rekening mee dat, als je gespreid terugbetaalt, je vanaf de tweede maand rente betaalt op het openstaande bedrag.

Gratis verzekeringen

Bij de KBC-kredietkaart Silver kunt je twee verzekeringen nemen: aankoopbescherming en verlengde garantie. Beide verzekeringen zijn gratis en optioneel.

De verzekering aankoopbescherming beschermt je tegen schade of diefstal. De verzekering dekt goederen die 50 euro of meer waard zijn — inclusief btw — tot 90 dagen na aankoop.

Enkele voorwaarden: de goederen moeten nieuw zijn, je hebt ze voor privégebruik gekocht en ze moeten door een professionele verkoper verkocht zijn.

En je betaalde met je KBC-kredietkaart, natuurlijk.

De verzekering verlengde garantie geeft je twee jaar extra garantie op de twee jaar wettelijke garantie. De verzekering geldt voor kleine en grote huishoudapparaten, audio- en tv-toestellen en doe-het-zelfmateriaal.

Zit niet in de Mastercard Silver

Bescherming tegen beschadigde of niet geleverde internetaankopen, een reisannulatieverzekering, extra bescherming op reis en de annulatie van inkomtickets.

Wil je een van deze opties wel, dan kun je een KBC-kredietkaart Gold of Platinum overwegen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Wereldwijd betalen en geld afhalen
  • Goedkoopste KBC-kredietkaart
  • Standaardlimiet van 2.500 euro
  • In één keer of gespreid je saldo terugbetalen
  • Gratis optionele verzekeringen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage51,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 €
Geld opnemen1,00 % (min. 5,00 €) (min. 5,00 €)
Wisselmarge1,60 %
JKP12,44 %

» Bezoek website


> Nu een KBC-Mastercard Silver aanvragen!


Hoe ver kan ik mijn betalingen spreiden?

Dat hangt af van de nulstelingstermijn, de wettelijk bepaalde termijn waarbinnen je je saldo moet aflossen. Je nulstellingsdatum staat op je maandafrekening of je vindt ze in je profiel in KBC Touch of KBC Mobile.

Moet ik een Plusrekening bij deze kaart nemen?

Dat is niet verplicht, wel relatief goedkoper. Met een Plusrekening erbij betaal je 3 euro per maand — 2 voor de rekening, 1 voor de Silver-kaart; zonder Plusrekening kost de kredietkaart 1,83 euro per maand.