FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Argenta’s groene Mastercard is een eenvoudige en toch vrij complete Mastercard. Je kunt er in binnen- en buitenland mee betalen en geld afhalen en je kunt ze ook online gebruiken.

Limiet

De uitgavenlimiet van deze kaart is ruim: je kunt elke maand tot 1.250 euro besteden. Iedere vierde van de maand sluit Argenta de uitgavenperiode af en elke dertiende gaat het saldo van je rekening.

De limiet staat bij deze kaart trouwens vast. Bij de Silver- of Goldkaart kun je die tijdelijk verhogen naar respectievelijk 5.000 en 12.500 euro. Bij de Greenkaart kan dat niet.

Geen inbegrepen verzekeringen

(Online) aankopen zijn niet verzekerd met deze Mastercard. Er zitten ook geen reisverzekeringen bij. Een aankoopverzekering en bijstand online veiligheid krijg je wel bij de zilveren kaart en bij de gouden krijg je ook nog reisverzekeringen en verlengde garantie.

Wat kost de Mastercard Green?

De eerste kaart is gratis als je ook een Green-pakket of -zichtrekening hebt. Bijkomende kaarten kosten 3,50 euro per kaart per maand. Je kunt ook een Goldkaart aanvragen voor 5,50 euro per kaart per maand.

Geld afhalen kost je sowieso 5 euro. In het buitenland of in andere valuta komen er nog 1,50% wisselkosten bij. Die betaal je ook als je online of in winkels in andere valuta betaalt.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis Mastercard met ruime uitgavenlimiet
  • Geen aankoop- of reisverzekeringen inbegrepen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet1.250,00 €
Geld opnemen5,00 € + 1,50 %
Wisselmarge1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Mastercard aanvragen bij Argenta!


Hoe vraag ik deze kaart aan?

Als je al klant bent bij Argenta kan dat direct in de app. Klik bij ‘Mijn kaarten’ op ‘Een kredietkaart’ en volg het proces. Nieuwe klanten maken best een afspraak in een Argentakantoor.