Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De gratis kredietkaart van Argenta is een Mastercard waarmee je wereldwijd en online kunt betalen. Je kunt er in binnen- en buitenland geld mee afhalen en je kunt er contactloos mee betalen.

Limiet

Je kunt standaard tot 1.250 euro per maand uitgeven. Het saldo gaat elke keer op de 13de van de maand van je rekening. Als je grotere uitgaven plant kun je je limiet tijdelijk verhogen.

Contactloos betalen

Je kunt eender welke aankoop contactloos betalen. Voor bedragen onder de 25 euro hoef je je pincode niet in te geven. Die geef je wel in wanneer je in totaal 50 euro hebt uitgegeven.

Wat kost het?

De kaart zelf kost je niets. Je betaalt ook geen maandelijkse of jaarlijkse kosten. Argenta vervangt je kaart gratis wanneer ze gestolen werd en betalingen binnen de Eurozone zijn ook kosteloos.

Geld afhalen in binnen- of buitenland kost je 5 euro. In andere valuta komt er 1,50% wisselkoersmarge bij, of je nu betaalt of geld afhaalt.

Hoe aanvragen?

Je kunt de gratis kredietkaart niet online aanvragen. Dat kan wel in de Argenta-app of in het kantoor. Op Argenta’s website kun je het dichtstbijzijnde kantoor zoeken.

Procedure

Binnen 48 uur na je aanvraag krijg je van Argenta een sms met een activatiecode. Daarmee moet je binnen de 8 dagen naar 0800 23 444 bellen om je pincode te kiezen. Als dat in orde is krijg je binnen 4 werkdagen je kaart thuis.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis Mastercard
  • Contactloos betalen
  • Standaard 1.250 euro limiet
  • Je kunt niet gespreid terugbetalen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet1.250,00 €
Geld opnemen5,00 € + 1,50 %
Wisselmarge1,50 %

» Bezoek website


> Nu je gratis Mastercard aanvragen bij Argenta!


Kan ik de limiet permanent verhogen?

Ga je regelmatig boven de standaardlimiet, dan heeft Argenta de Golden-kredietkaart. Die heeft een limiet van 5.000 euro per maand, er zit een verzekeringspakket bij en je krijgt voordelen bij Mastercards Priceless-programma.

Kan ik deze kaart online gebruiken?

Ja: in elke webshop die Mastercard aanvaardt. Je aankopen zijn veilig dankzij Mastercards SecureCode-technologie. De SecureCode is een persoonlijke code die alleen jij en je bank kennen. De verkoper kan jouw code niet zien.