FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met de gouden Mastercard van Argenta profiteer je van een hogere standaardlimiet dan bij hun gratis kredietkaart, er zit een verzekeringspakket bij en je betaalt geen opstartkosten. Alleen een vaste vergoeding per jaar.

Eigenschappen

Argenta’s uitgebreidste kredietkaart is een Mastercard waarmee je wereldwijd kunt betalen of geld afhalen. Je kunt ze ook in elke webshop gebruiken die Mastercard aanvaardt. Je onlineaankopen zijn veilig dankzij Mastercards SecureCode-technologie.

Deze Mastercard heeft een standaardlimiet van 5.000 euro en het saldo van je aankopen gaat elke 13de van de maand van je rekening. Je kunt niet flexibel of gespreid terugbetalen.

Verzekeringen

Je profiteert van een reis- en een ticketannulatieverzekering, een aankoopverzekering en een verlengdegarantieverzekering.

Je bent gedekt tegen onlineaankopen die niet of beschadigd aankomen en als je overvallen wordt nadat je geld afhaalde krijg je het bedrag onder bepaalde voorwaarden terug.

Kosten

De kaart zelf is gratis; je betaalt geen opstartkosten. Argenta rekent wel 40 euro vaste kosten per jaar. Verloren of gestolen kaarten vervangt Argenta gratis en betalingen binnen de Eurozone kosten je ook niets.

Geld afhalen kost je overal 5 euro. Bij betalingen of afhalingen in andere munten komt er bij die 5 euro nog 1,50% koersopslag.

Belangrijkste eigenschappen

  • Standaard 5.000 euro limiet
  • Pakket met reis-, ticket- en aankoopverzekeringen
  • Het saldo gaat elke maand in 1 keer van je rekening
  • Geen opstartkosten, alleen een jaarlijkse vergoeding

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage64,20 €
Uitgavenlimiet5.000,00 €
Geld opnemen5,00 € + 1,50 % (+ 1,50 %)
Wisselmarge1,50 %

» Bezoek website


> Nu je Golden-Mastercard aanvragen bij Argenta!


Aanvragen

Je vraagt de Mastercard Gold aan in Argenta’s app of in een Argenta-kantoor. Je krijgt binnen 48 uur een sms met een activatiecode; daarmee kun je je pincode instellen op het telefoonnummer 0800 23 444. Dat moet binnen 8 dagen. Eens dat klaar is krijg je binnen 4 werkdagen je kaart thuis.

Contactloos betalen

Je kunt eender welke aankoop contactloos betalen. Voor bedragen onder de 25 euro hoef je je pincode niet in te geven. Die geef je wel in wanneer je in totaal 50 euro hebt uitgegeven.