FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met Treetop Online kunnen particulieren al vanaf 250 euro laten beleggen in actieve of passieve fondsen. Je profiteert van de kennis van de beheerders en je regelt alles makkelijk zelf.

Actieve en passieve fondsen

Met zijn actieve fondsen wil Treetop het beter doen dan het marktgemiddelde. Daarom beheren Treetops experts de fondsen zelf. Ze analyseren aandelen en kiezen degene met het meeste potentieel.

Treetop lanceerde ook wereldwijde indexfondsen. Die beheert het niet actief. In die fondsen zitten de belangrijkste aandelen van alle sectoren en regio’s wereldwijd.

Modelportefeuilles

Als je niet in specifieke fondsen wil beleggen heeft Treetop modelportefeuilles. Die stelde het samen voor de ‘generieke belegger’. Bij deze modelportefeuilles krijg je dus geen persoonlijk advies.

Denk eraan de documenten van een fonds te lezen voor je belegt. Bij Treetop vind je onder andere (half)jaarlijkse rapporten en de EBi — de Essentiële Beleggersinformatie.

Kosten

Je rekening openen, beheren en sluiten is gratis. Je betaalt ook geen beheerkosten, bewaarloon of kosten voor elektronische rekeninguittreksels en berichten.

Treetop rekent elk jaar 25 euro administratieve kosten per beleggingsplan. Die betaal je op de verjaardag van het plan. Je betaalt ook 9 euro makelaarsloon bij inschrijving en terugkoop.

Waarin kan ik beleggen?

  • Actieve fondsen (beheerd door Treetops experts)
  • Passieve fondsen (wereldwijde indexfondsen zonder Treetopbeheer)

Interessante voordelen

  • Vanaf 250 euro laten beleggen
  • Kennis en ervaring van Treetops experts
  • Kies tussen actieve en passieve fondsen of modelportefeuilles

Kosten en kenmerken


Beheerkosten9,00 %
Order 1.000 €0,00 €
Order 5.000 €0,00 €

» Bezoek website


> Nu fondsbeleggen met Treetop Online!


Hoeveel kost beleggen in fondsen?

Je vindt de fondskosten in Treetops maandelijkse _factsheets_. Als je rechtstreeks via Treetop Online belegt betaal je geen instapkosten voor actieve fondsen. Indexfondsen kosten 0,1%.

Hoe open ik mijn rekening?

Volg de link hierboven, vul het formulier in en bevestig met je e-ID. Als je geen e-ID hebt krijg je een formulier per e-mail. Dat stuur je terug met je handtekening, een kopie van je identiteitskaart en een recent domiciliebewijs.

Je krijgt een e-mail wanneer alles in orde is. Dan activeer je je rekening door een bedrag te storten van je bankrekening naar je Treetop-rekening. Binnen 2 tot 4 dagen krijg je je digipass en je pincode thuis. Die heb je nodig om in te loggen in de klantenzone van Treetop Online.