Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Look & Fin beleg je niet in traditionele instrumenten zoals aandelen of obligaties; Look & Fin is gespecialiseerd in crowdfunding. Je financiert bedrijven en krijgt daar een jaarlijks percentage voor terug. Kies zelf welke bedrijven, voor hoeveel en diversifieer je portefeuille voor het beste rendement.

Kies je project of bedrijf

Bij Look & Fin kies je zelf de bedrijven waarin je wil investeren. Elke belegging loopt tussen de 6 en de 48 maanden en brengt, afhankelijk van het risico, tussen 4% en 12% op. Je kunt onder andere investeren in bedrijven die bouwmaterialen maken, in brouwerijen of in vastgoed- of marketingbedrijven.

Investeren

De eerste keer leg je minimaal 100 euro in, daarna geldt een minimuminleg van 500 euro. Daarna kun je de prestaties van je belegging volgen in het dashboard en je krijgt elke maand terugbetalingen op je bankrekening.

Je kunt in verschillende bedrijven beleggen om je risico en rendement te spreiden. Voor een optimale spreiding raadt Look & Fin een portefeuille van minstens 30 bedrijven aan. Daarnaast kun je op hun website lezen welke risicoprofielen ze hanteren in hun selectie.

Waar kan ik in beleggen?

  • Vastgoed
  • Industrie
  • B2c-diensten
  • IT- en Saas-bedrijven

Interessante voordelen

  • Makkelijk online inschrijven
  • Zelf je projecten of bedrijven kiezen
  • Maandelijkse terugbetalingen op je bankrekening
  • Toegang tot gedetailleerde analyse van elk bedrijf
  • Volg de prestaties van je beleggingen op het dashboard

Kosten en kenmerken


» Bezoek website


> Nu beleggen bij Look & Fin!


Zijn de bedrijven op Look & Fin te vertrouwen?

Zeker. Bedrijven dienen eerst een financieringsaanvraag in. Als Look & Fin dat dossier aanvaardt kijken hun analisten naar de terugbetalingscapaciteit van het bedrijf, hoe afhankelijk het is van klanten, de concurrentievoordelen enzovoort.

Als Look & Fin het dossier selecteert bepalen beide partijen de voorwaarden van het dossier, zoals de looptijd en rentevoet. Wanneer dat in orde is biedt Look & Fin het dossier aan op zijn website, waarna particuliere beleggers kunnen investeren.

Wat is crowdfunding of crowdlending?

In plaats van dat een bedrijf naar de bank stapt voor een lening, kan het ook beroep doen op particuliere beleggers. Die investeren een relatief kleine som en op die manier haalt het bedrijf zijn totale investering binnen. Bekendere crowdfundingplatformen zijn Kickstarter en Indiegogo.