FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Beleggen bij Bpost Bank gaat op basis van een profiel. Beslis hoeveel risico je neemt en beleg in een van drie productcategorieën. Je betaalt geen dossierkosten of bewaarloon. Bpost Bank rekent wel makelaarskosten en taks op beursverrichtingen.

Profiel

Voor je begint stel je samen met Bpost bank een beleggersprofiel op. Afhankelijk van hoeveel ervaring of kennis je hebt en van hoeveel risico je wil nemen is je profiel defensief, neutraal of dynamisch.

Het defensieve profiel garandeert volledige kapitaalbescherming. Bij het neutrale profiel is een deel van je kapitaal beschermd en het andere deel rendeert. Het dynamische profiel heeft het hoogste potentiële rendement.

Hou er wel rekening mee dat het risico op kapitaalverlies groter is bij het neutrale en het dynamische profiel.

Categorieën

Je kunt in 3 categorieën beleggen. Elke categorie heeft zijn eigen producten en risiconiveau. In categorie 1 zitten veiligere instrumenten zoals obligaties en je geld is er 100% beschermd. Categorie 3 heeft risicovolle producten; je krijgt er geen kapitaalbescherming.

Waar beleg ik in?

  • Tak 21- en 23-verzekeringen
  • Obligaties, staatsbons, termijnrekeningen
  • Afgeleide instrumenten, pensioenspaarfondsen

Kosten

Je rekening is in principe gratis: dossierkosten of bewaarloon zijn er niet. Je betaalt wel tussen 0,30% en 1,00% makelaarskosten op staatsbons en andere instrumenten.

Bpost Bank rekent ook taks op beursverrichtingen. Die liggen, afhankelijk van het instrument, tussen 0,12% en 1,32% of tussen maximaal 1.300 en 4.000 euro.

Belangrijkste kenmerken

  • Beleggen op basis van een profiel op maat
  • Hulp en advies van Bpost Banks financiële experts
  • Beleggen in categorieën met verschillende producten, risico’s en kapitaalbescherming

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order 1.000 €0,00 €
Order 5.000 €0,00 €

» Bezoek website


> Nu beleggen bij Bpost bank!


Je rekening openen

Om een beleggersrekening te openen bij Bpost Bank maak je een afspraak in het dichtstbijzijnde kantoor. Je kunt er terecht voor vragen en advies en de financiële experts helpen je graag met je beleggersprofiel.