FR | NL
HomeZichtrekening Jongerenzichtrekening
Overzicht van Belgische jongerenzichtrekeningen:

Vergelijk Jongerenzichtrekeningen

bnp paribas easy pack kaart
BNP Paribas Mine Pack: Al vanaf 10 jaar (tot 25 jaar). Gratis betalen in binnen en buitenland of op het internet. Bovendien ontvang je rente over je saldo.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja
belfius blue card
Belfius Blue Zichtrekening: Belfius biedt jongeren (10-25 jaar) deze zichtrekening kosteloos aan via Belfiusjong.be. Personaliseer je pas. Met online bankieren en spaarrekening.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja
kbc zichtrekening
KBC Compactrekening: Vanaf 11 jaar (tot 25 jaar). Uitgebreide jongerenzichtrekening met interest op de rekening en met een speciaal jongerenpakket.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja
axa bankkaart
AXA Zichtrekening Klassiek: Gratis tussen 12 en 25 jaar. Uitgebreid, met online bankieren en bijna alle verrichtingen zijn gratis.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja

Over Jongerenzichtrekeningen

Ben je 10 jaar of ouder, dan ben je welkom bij een bank. Je mag dan zelf je geldzaken regelen. Maar welke bank is nu het beste voor je geld?
De jongerenrekeningen van banken verschillen niet veel van elkaar. Je ontvangt bij allemaal een bankkaart. Je hoeft ook niet te betalen voor de meeste bankzaken. En je kunt bankieren via de PC. Verschillen zijn er wel, dus kijk goed rond. Kies de bank die jou het meeste aanspreekt.

Jonger dan 18 jaar?

Als je nog geen 18 jaar bent, kun je alleen samen met je ouders een zichtrekening openen. Je mag dan ook nog geen kredietkaart aanvragen. Een negatief saldo is ook nog niet mogelijk.

Ouder dan 25 jaar?

Jongerenzichtrekeningen lopen tot 25 jaar. Hierna wordt de jongerenrekening automatisch omgezet naar een gewone zichtrekening, waar vaak wel jaarlijkse kosten aan verbonden zijn. Dat kan een interessant moment zijn om na te denken over een andere zichtrekening.