FR | NL
HomeZichtrekening Jongerenzichtrekening
Vergelijk de belangrijkste Belgische jongerenzichtrekeningen:

Vergelijk Jongerenzichtrekeningen

Hello bank Hello4you zichtrekening voor jongeren
Hello bank Hello4you zichtrekening voor jongeren: Ontdek alles over de aantrekkelijke en flexibele Hello4you zichtrekening van Hello bank! De zichtrekening voor jongeren tot 28 jaar.
service: 
****
jongerentarief: 
bankkaart: 
bnp paribas easy pack kaart
BNP Paribas Mine Pack: Al vanaf 10 jaar (tot 28 jaar). Gratis betalen in binnen en buitenland of op het internet. Bovendien ontvang je rente over je saldo.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja
belfius blue card
Belfius Blue Zichtrekening: Belfius biedt jongeren (10-25 jaar) deze zichtrekening kosteloos aan via Belfiusjong.be. Personaliseer je pas. Met online bankieren en spaarrekening.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja
axa bankkaart
Axa Zichtrekening klassiek: Gratis tussen 12 en 25 jaar. Uitgebreid, met online bankieren en bijna alle verrichtingen zijn gratis.
service: 
****
jongerentarief: 
0 €
bankkaart: 
ja

Jongerenzichtrekeningen: welke leeftijd?

Welkom vanaf 10 jaar
Vanaf 10 jaar ben je welkom bij een bank. Je mag dan zelf je geldzaken regelen. Maar welke bank is nu het beste voor je geld?

De jongerenrekeningen van banken verschillen niet veel van elkaar. Je ontvangt bij allemaal een bankkaart. Je hoeft voor de meeste bankzaken ook niet te betalen. En je kunt bankieren via de pc. Verschillen zijn er echter wel degelijk, dus kijk goed rond. Kies de bank die jou het meeste aanspreekt.

Nog geen 18 jaar?
Als je nog geen 18 jaar bent, kun je alleen samen met je ouders een zichtrekening openen. Je mag dan ook nog geen kredietkaart aanvragen. Een negatief saldo is ook nog niet mogelijk.
 

Overstappen als je ouder wordt?

Ouder dan 25 jaar
Jongerenzichtrekeningen lopen tot 25 jaar. Hierna wordt de jongerenrekening automatisch omgezet naar een gewone zichtrekening, waar vaak wel jaarlijkse kosten aan verbonden zijn. Dat kan een interessant moment zijn om na te denken over een andere zichtrekening.