FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De standaardrekening van Revolut is een gratis zichtrekening die je beheert op je mobiele telefoon. Je kunt geld ontvangen en overschrijven in 31 valuta, in het buitenland betaal je kosteloos in meer dan 150 valuta en je kunt zonder bijkomende kosten geld afhalen aan de automaat.

Eigenschappen van de Revolut Standaard-rekening

Revoluts standaardrekening is gratis, je betaalt geen jaarlijkse beheerkosten. Je krijgt een Britse zichtrekening en een Europese IBAN-rekening die je beheert via mobiele app voor Android- of iOS.

In de app heb je een overzicht van recente verrichtingen, je maakt er makkelijk terugkerende betalingen aan en je kunt vaults of virtuele spaarrekeningen aanmaken.

Betaalkaarten

Je kunt bij deze rekening een fysieke Maestro- of Mastercard-bankkaart aanvragen of een virtuele Visakaart. De virtuele kaart kun je wel alleen online gebruiken.

Extra kaarten bestellen kan ook: tot 3 fysieke en 5 actieve virtuele kaarten. Elke extra kaart kost je 5,99 euro plus eventuele verzendingskosten.

Hoe open ik een rekening?

In Revoluts mobiele app. Wanneer je je gegevens hebt ingevuld moet je een identiteitsbewijs fotograferen en uploaden. Daarna maak je een selfie.

Revolut controleert je identiteit binnen 10 minuten.

Wat kost het?

De rekening zelf is gratis. Geld wisselen in populaire valuta is gratis tot 1.000 euro per maand. Daarna betaal je een halve procent. In het weekend komt daar nog één procent bij. Geld afhalen is gratis tot 200 euro per maand. Daarna kost het twee procent van het bedrag.

Belangrijkste eigenschappen

  • 31 valuta op één rekening
  • Verrichtingen in meer dan 150 valuta
  • Maandelijks tot 200 euro afhalen zonder kosten
  • Gratis Britse zichtrekening en Europese IBAN-rekening
  • Maandelijks tot 1.000 euro in vreemde valuta betalen zonder kosten

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 € (tot 200,00 € per maand. Daarna 2,00 %.)
Wisselkosten niet-euro0,00 € (tot 1.000,00 € per maand. Daarna max. 1,50%.)
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)-

» Bezoek website


> Nu een zichtrekening openen bij Revolut!


Welke wisselkoers betaal ik voor betalingen in vreemde valuta?

Je betaalt de interbank exchange rate, de constant veranderende koers die banken onderling gebruiken. Op werkdagen is die realtime: je betaalt de koers zonder bijkomende kosten.

In het weekend houdt Revolut een koers vast en het rekent maximaal 2% extra op bepaalde valuta. Je kunt overigens elke maand tot 1.000 euro in verschillende valuta handelen. Op transacties boven 1.000 euro betaal je 0,50%.

Hoeveel kost geld afhalen?

Niets, als je minder dan 200 euro per maand afhaalt. Haal je meer af, dan betaal je 2% per transactie.

Wat moet ik nog weten?

Een groot deel van Revoluts app is in het Nederlands, ook al is het een Brits bedrijf. De klantendienst is wel in het Engels.

Revolut is geen bank, het is een elektronischgeldinstelling. Je geld valt daarom niet onder de depositogarantie. Revolut is wel verplicht je geld veilig en apart te bewaren, zodat je er toch nog aan kunt.

Ondanks de brexit kun je trouwens gewoon klant worden of blijven bij Revolut. Het kan alleen zijn dat je je nog een keer moet identificeren.