FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De premiumversie van Revoluts zichtrekening biedt heel wat voordelen tegenover de gratis rekening, zoals ongelimiteerd in vreemde valuta betalen en dubbel zoveel geld afhalen zonder bijkomende kosten.

Eigenschappen van Revolut Premium

Revoluts Premium-zichtrekening kost je 7,99 euro per maand, dat is 95,88 per jaar. Je krijgt wel korting als je ineens voor een jaar betaalt.

Je krijgt een Britse bankrekening en een Europese IBAN-rekening, die zijn allebei gratis. Je kunt tot 31 valuta ontvangen en je kunt betalen in 150 valuta. Geld wisselen in 5 verschillende cryptomunten kan ook.

Net zoals bij de standaardrekening kun je fysieke Maestro- of Mastercard-betaalkaarten bij deze rekening nemen en je kunt virtuele Visa-kaarten aanmaken. Je beheert je rekening en je transacties via de app op je smartphone of tablet.

Nog een voordeel van deze premiumrekening: je kunt tot 400 pond per maand geld afhalen aan de automaat. Bij de standaardrekening is dat 200 pond. Haal je meer af, dan betaal je 2% van het bedrag.

Verzekeringen

Profiteer met Revolut Premium van een inbegrepen reisverzekering. Er zit wereldwijde medische en tandheelkundige hulp in en je kunt compensatie vragen voor vertraagde vluchten en bagage.

Veilig online kopen

In Revoluts mobiele app kun je virtuele Visa-kredietkaarten aanmaken voor eenmalig gebruik. De details of kenmerken van deze ‘wegwerpkaarten’ vervallen na iedere online transactie en je krijgt er direct een nieuwe. Zo ben je beschermd tegen fraude en misbruik van je fysieke kredietkaart.

Belangrijkste eigenschappen

  • Virtuele wegwerpkaarten
  • Verzekeringen inbegrepen
  • Geld wisselen in cryptomunten
  • Tot 400 euro per maand afhalen zonder kosten
  • Tot 31 valuta ontvangen en in 150 valuta betalen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten95,88 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 € (tot 400,00 € per maand. Daarna 2,00 %.)
Wisselkosten niet-euro0,00 €
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)-

» Bezoek website


> Nu een premiumrekening openen bij Revolut!


Luchthavenloungetoegang

Boek je een vlucht met je premiumrekening van Revolut, weet dan dat je toegang hebt tot meer dan 1.000 luchthavenlounges met de LoungeKey Pass. Je hoeft alleen een pas te boeken; je kunt zo de lounge in als je je QR-code toont.

Kan ik meer fysieke kaarten bestellen?

Zeker: je kunt kiezen tussen een Maestro- of een Mastercard-debetkaart. De eerste is gratis, vanaf de tweede kosten ze 5,99 euro per stuk. Je kunt maximaal 3 fysieke en 5 actieve virtuele kaarten hebben.

Wat moet ik nog weten?

Revolut is geen bank: het is een instelling voor elektronisch geld. Het saldo op je mobiele rekening valt daarom niet onder een garantiestelsel. Revolut laat je geld wel door een apart bedrijf bewaren, zodat het veilig is bij een eventueel faillissement.

Revolut is een Brits bedrijf met een vergunning in Europa. Europese klanten kunnen hun rekening na brexit blijven gebruiken.