FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De iRekening is een gratis zichtrekening van Crelan. Je opent en beheert ze online en je krijgt een bankkaart bij je rekening. Die kaart kun je online en in Europa gratis gebruiken.

Openen en beheren

Je opent en beheert je iRekening gratis online. Je krijgt een zichtrekening, het basispakket 'betaalverrichtingen in euro’ en 1 bankkaart.

In het basispakket betaalverrichtingen zitten geen stortingen, geldopnemingen of overschrijvingen aan het loket, geen instantbetalingen en geen stortingen van circulaire cheques.

Bankkaart

Je bankkaart werkt met Bancontact, Maestro en Cirrus. Je kunt er online en in Europa mee betalen en als je in een Europees land geld afhaalt is dat gratis. Als je je kaart buiten Europa wil gebruiken moet je die functie apart inschakelen.

Je krijgt toegang tot Cash & More, het geldautomatennetwerk van Crelan. In heel België staan 265 van die automaten. Iedereen kan er geld afhalen of zijn saldo nakijken. Crelan-klanten kunnen er ook afschriften printen, overschrijven naar eigen rekeningen of geld storten.

Niet inbegrepen

De iRekening is alleen goed voor dagelijks bankieren. Je kunt geen kasfaciliteit of kredietlijn openen. Je kunt ook geen cheques uitschrijven.

Voorwaarden

Je moet 18 jaar of ouder zijn om een iRekening te openen. Je woont ook in België.

Belangrijkste eigenschappen

  • Online openen en beheren
  • Basisverrichtingen zijn gratis
  • Gratis zichtrekening met 1 bankkaart
  • Kosteloos geld afhalen in Europese landen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Extra rekening-
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU3,33 € + 3,15 %
Wisselkosten niet-euro1,94 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)11,55 %

» Bezoek website


> Nu online een Crelan iRekening openen!


Over Crelan

Het vroegere Landbouwkrediet en de zesde grootste bank van België. Centea ging in 2011 samen met Landbouwkrediet en in 2013 richtten ze Crelan op. Crelan is een bank en verzekeraar en het is het moederbedrijf van Europabank.