Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Excellence Pack is het meest uitgebreide en luxueuze pakket van Crelan. Je krijgt een zichtrekening, een bankkaart en een kredietkaart. Die kredietkaart heeft een hogere limiet dan de kaarten in andere bundels en er zitten 5 verzekeringen bij in plaats van 3.

In het Excellence Pack

Je krijgt een zichtrekening, een bankkaart en een Visa Gold-kredietkaart. Een tweede rekeninghouder krijgt gratis een eigen bank- en kredietkaart. Je kunt je rekening online en mobiel beheren en als je onder nul wil kun je Crelans kasfaciliteit aanvragen.

Je bankkaart werkt met Bancontact, Maestro en Cirrus. Je kunt er online en overal in Europa mee betalen. Geld afhalen kan standaard alleen binnen Europa. Als je buiten Europa wil betalen moet je die functie activeren.

Met je Visa Gold kun je overal ter wereld betalen en geld afhalen. De kaart heeft een limiet van 5.000 euro en er zitten 5 verzekeringen bij: een reisannulatieverzekering, een aankoopverzekering, een verlengdegarantieverzekering, reisbijstand en huurautofranchisedekking.

Kasfaciliteit

Een krediet waarmee je tot 1.238,76 euro onder nul kunt op je zichtrekening. Je betaalt alleen rente op het opgenomen saldo en je moet elke maand aanvullen.

Wat kost het Excellence Pack?

8 euro per maand of 96 euro per jaar. Crelan-coöperanten krijgen 25% korting: voor hen is het 72 euro per jaar. Jongeren kunnen deze bundel niet aanvragen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Zichtrekening, 2 bankkaarten en 2 Visa Gold-kaarten
  • Kredietkaart met 5.000 euro limiet en 5 reis- en aankoopverzekeringen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten96,00 €
Extra rekening96,00 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartVisa
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU3,33 € + 3,15 %
Wisselkosten niet-euro1,94 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)11,55 %

» Bezoek website


> Nu je Excellence Pack openen bij Crelan!


Cash & More

Het geldautomatennetwerk van Crelan. Er staan 265 Cash & More-automaten in België. Iedereen kan er geld afhalen en zijn saldo nakijken. Crelan-klanten kunnen er ook overschrijven, geld storten of afschriften printen.

Comfortkrediet

Een krediet met een hogere limiet dan de kasfaciliteit. Je plafond is minstens 1.250 euro en maximaal 5.000 euro. Je betaalt alleen rente op het opgenomen saldo en je moet binnen de 12 maanden weer aanvullen. Je kunt de kasfaciliteit en het comfortkrediet niet samen hebben. Crelan schrapt je kasfaciliteit automatisch wanneer je een comfortkrediet aanvraagt.

Wat zijn coöperanten?

Crelan is een coöperatieve bank. Klanten kunnen aandelen kopen en ‘mede-eigenaar’ worden van CrelanCo, de coöperatieve kas en aandeelhouder van Crelan. 270.000 klanten kochten al aandelen. Coöperanten investeren in de Belgische economie, besparen op Crelan-diensten en -Packs en krijgen kortingen en voordelen bij Crelan-partners.