FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Yoximo-betaalterminal van Worldline komt in twee versies: wifi of 3G. Hij aanvaardt zo goed als alle kaarten en je klanten kunnen contactloos en elektronisch betalen. Worldline heeft zelfs verschillende koop- of huurformules.

Technische eigenschappen en betaalmogelijkheden

De Yoximo heeft een ingebouwde multinetwerksimkaart waardoor je zowel met je eigen wifi-netwerk als met het 2G- of 3G-netwerk kunt verbinden. Je kunt zelfs kiezen of je een wifi- of een 3G-versie wil. De betaalterminal heeft ook een ingebouwde oplaadbare batterij die zo’n 300 transactie meegaat.

De kaartlezer aanvaardt Bancontact en de meeste kredietkaarten. Daarnaast kunnen klanten betalen met elektronische maaltijdcheques of klantenkaarten, Maestro of V-Pay. Bovendien kan de Yoximo-betaalterminal kaarten via hun chip of hun magneetstrook lezen en hij kan overweg met NFC- of contactloze betalingen.

Kopen of huren

Worldline heeft verschillende formules voor wie de Yoximo wil kopen of voor wie hem kort of lang wil huren. Kopen begint bij 830 euro voor de wifi-versie en 930 euro voor de 3G-versie. Daar komen nog installatiekosten bij — kun je ook zelf doen — en een maandabonnement voor hulp en updates. Bij dat abonnement kun je kiezen tussen de gewone en een premiumversie.

Voor wie bijvoorbeeld op een beurs staat verhuurt Worldline zijn terminals ook; het werkt daarvoor samen met 4 partners die voor (de installatie en de aansluiting van) je terminal zorgen. Transacties worden na 3 dagen op je eigen rekening doorgestort.

Belangrijkste voordelen

  • Aanvaardt de meeste bank- en kredietkaarten
  • Aanvaardt chip-, magneetstrook- en contactloze betalingen
  • Je kunt deze terminal kopen of huren, in verschillende versies

Kosten en kenmerken


Kosten kaartlezer830,00 €
Kosten transactie~0,02 €–~0,17 €
Maandelijkse kosten3,02 €

» Bezoek website


> Nu je Yoximo-betaalterminal bestellen bij Worldline!


Welke (krediet)kaarten aanvaardt Yoximo?

Worldline garandeert veilige betalingen met Visa, Mastercard, Discover, Diners Club International, China Union Pay, JCB en American Express, Maestro en V-Pay. Goed om weten bij Visa- of Mastercardbetalingen: je klanten kunnen de munteenheid van de transactie zelf kiezen en ze kunnen ook in je webshop met hun kaart betalen.

Wat zijn de transactiekosten?

Die kosten hangen af van het betaalmiddel en hoeveel transacties je per maand boekt. Voor bancontact gelden bij het ‘Intro’-abonnement bijvoorbeeld 32,80 euro eenmalige activatiekosten; daarna betaal je 10,07 euro abonnementskosten en een bepaald bedrag per transactie — 2 cent op bedragen kleiner dan 5 euro, 5 cent voor bedragen groter dan 5 euro en 17 cent voor bedrag groter dan 10 euro.

Het Intro-pakket is geschikt voor zo’n 40 transacties per maand. Er is nog het Step-pakket, goed voor 40 tot 300 transacties, en het Horizon-pakket als je meer dan 300 transacties per maand boekt.

Goed om weten: als je een Pack-klant bent betaal je geen kosten op transacties tot en met 5 euro.