FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

KBC biedt verschillende mobiele betaalsystemen aan die (krediet)kaarten en contactloze of elektronische betalingen accepteren. Ben je al een zakelijke klant bij KBC, dan hoef je dus niet op zoek naar een externe leverancier.

Betaalsystemen

KBC werkt met de betaalterminals van Worldline: Yoximo, een standalone-betaalterminal, en KBC Pay Me, waarbij je Wordlines Xengo aan je smartphone koppelt.

Eigenschappen en betaalmogelijkheden

De KBC-Yoximo-terminal en KBC Pay Me verbinden allebei met wifi of met het datanetwerk (2G of 3G). De Yoximo-kaartlezer heeft een ingebouwde multinetwerksimkaart; bij Pay Me loopt de verbinding via je smartphone.

Yoximo accepteert de meeste betaalmogelijkheden. Klanten kunnen betalen met Bancontact, Maestro of V-Pay en met kredietkaarten zoals Visa of Mastercard. Daarnaast accepteert het toestel elektronische maaltijdcheques en elektronische ecocheques.

Met KBC Pay Me kunnen klanten alleen met Visa, Mastercard, Maestro of V-Pay betalen.

Kosten

Je hebt de Yoximo-terminal voor 599 euro. KBC Pay Me kost je 99 euro. Beide eenmalige kosten.

Daarna kun je voor een vast bedrag per maand beroep doen op technische bijstand, online of via het callcenter. Bij de Yoximo-betaalterminal komt dat op 14,35 euro per maand en bij KBC Pay Me op 5 euro per maand als je alles online regelt. Spreek je liever met iemand van het callcenter, dan betaal je bij KBC Pay Me 20 euro per maand.

Belangrijkste voordelen

  • Keuze tussen een mobiele betaalterminal of de combinatie smartphone-kaartlezer
  • Beide aanvaarden bankkaarten en de meeste kredietkaarten
  • Verbinden allebei met wifi of met het mobiele datanetwerk

Kosten en kenmerken


Kosten kaartlezer99,00 €
Kosten transactie~0,02 €–2,99%
Maandelijkse kosten0,00 €

» Bezoek website


> Nu je betaalterminal bestellen bij KBC!


Kan ik de Yoximo- of Xengo-terminals huren?

Yoximo wel: je kunt kiezen tussen de basisformule of de uitgebreide formule.

Bij de basisformule krijg je voor 35,94 euro per maand de terminal, een printer en een gewone lader; bij de uitgebreide formule krijg je voor 46,23 euro per maand een terminal, een printer en een oplaadstation.

KBC Pay Me of de Xengo-terminal kun je alleen kopen, niet huren.

Welke kaarten aanvaarden KBC-betaalsystemen?

De bekendste kaarten zoals Visa en Mastercard. Daarnaast kunnen klanten ook met Maestro, V-Pay, American Express, Union Pay, JCB en Bancontact betalen.