FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Belfius heeft verschillende oplossingen voor zakelijke klanten die een betaalterminal willen kopen of huren. Het werkt samen met Worldline en je hebt de keuze tussen Yoximo, de mobiele betaalterminal, en Xengo, de kaartlezer die je aan je smartphone of tablet koppelt.

Technische eigenschappen

Zowel de Yoximo- als de Xengo-terminal verbinden met het lokale wifinetwerk of met het 2G- of 3G-datanetwerk. De Yoximo kan dat zelf dankzij zijn ingebouwde multinetwerksimkaart; de Xengo koppel je via bluetooth aan je smartphone en die zorgt voor de verbinding.

Verder heeft de Yoximo-terminal een klaurenscherm en een printer, de Xengo-terminal niet. Xengo kan betaalbewijzen wel digitaal versturen, via sms of e-mail.

Beide terminals aanvaarden contactloze betalingen en mobiele transacties via NFC (Near Field Communication). Het Yoximo-betaalsysteem aanvaardt zelfs betalingen via een QR-code.

Kaarten

Met een Yoximo-terminal aanvaard je betalingen met Bancontact, Maestro en V-Pay en klanten kunnen met kredietkaarten zoals Visa, Mastercard en American Express betalen. Daarnaast aanvaardt de terminal minder bekende of gebruikte kaarten zoals Discover, Diners Club International, China Union Pay, JCB en American Express.

Handig is natuurlijk dat het Yoximo-betaalsysteem autonoom werkt, het is een standalone-apparaat. De Xengo-terminal kan dat niet zelf: de koppeling met je smartphone is nodig om transacties naar je telefoon te sturen. De Xengo-app verwerkt transacties en stuurt ze door.

Belangrijkste voordelen

  • Standalone-betaaloplossing of koppeling met je smartphone
  • Beide mobiele betaalsystemen aanvaarden de meest gangbare kaarten en contactloze en elektronische betalingen

Kosten en kenmerken


Kosten kaartlezer99,00 €
Kosten transactie~0,02 €–2,99%
Maandelijkse kosten0,00 €

» Bezoek website


> Nu een betaaloplossing kiezen bij Belfius!


Wat kosten deze terminals?

De Xengo-kaartlezer kost je eenmalig 99 euro; voor de exacte prijs van een Yoximo-terminal vraag je een offerte aan bij Belfius. Wel goed om weten is dat je als Belfiusklant 40% korting krijgt wanneer je een Yoximo koopt.

Kan ik ze huren in plaats van ze te kopen?

De Yoximo-terminal wel; voor de exacte prijs vraag je een offerte aan bij Belfius. De Xengo-kaartlezer is niet beschikbaar voor verhuur.

Wat zijn de transactiekosten?

Het exacte bedrag hangt af van hoeveel transacties je boekt en hoe groot het transactiebedrag is. Reken tussen 2 cent en 20 cent per transactie.