FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Rabo-spaarrekening is een spaarrekening met een relatief hoge basisrente en getrouwheidspremie. Makkelijk online te openen en te beheren en je krijgt er zelfs een gratis zichtrekening bij.

Eigenschappen van de Rabobank-spaarrekening

Deze rekening van Rabobank is een gereglementeerde spaarrekening die je online kunt openen, afsluiten en beheren. Je krijgt er standaard een zichtrekening bij voor je dagelijkse bankzaken.

Het openen, sluiten en beheren van de spaarrekening is gratis, net als de zichtrekening die je erbij krijgt. De Digipass krijg je er ook zo bij en als de batterij leeg is of je Digipass is kwijt, dan krijg je er van Rabobank gratis een nieuwe.

Rente en premies

Je krijgt 0,15% basisrente per jaar voor bedragen tot en met 2.500.000 euro — tegelijk het meeste dat je op 1 rekening kunt sparen. Je krijgt ook 0,15% getrouwheidspremie per jaar op het bedrag dat minstens 12 maanden ononderbroken op je rekening stond.

Roerende voorheffing

De spaarrekening van Rabobank is een gereglementeerde spaarrekening; dat wil zeggen dat je geen belasting of roerende voorheffing betaalt op intrest tot 990 euro per persoon — 1.980 voor getrouwde of wettelijk samenwonende koppels met een gezamenlijke rekening.

Krijg je meer dan 990 of 1.980 euro rente, dan betaal je 15% roerende voorheffing op het deel boven die drempel. Heb je meer dan 1 spaarrekening en ging er nog geen roerende voorheffing van je rente, vergeet dat dan niet aan te geven op je belastingaangifte.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaar- en zichtrekening
  • Openen, beheren en sluiten is gratis
  • Relatief hoge basisrente; interessant voor wie regelmatig geld afhaalt

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,10 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,20 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieNL
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij Rabobank!


Kan ik een spaarrekening openen voor mijn (klein)kind?

Normaal gezien niet: wettelijk gezien kunnen alleen meerderjarige, particuliere Belgen of vennootschappen een spaarrekening openen. Als ouder of voogd kun je wel een kinderrekening openen; die staat direct op naam van je kind en jij beheert de rekening. Op hun 18de verjaardag krijgen ze de volledige controle over de rekening.

Als peter, meter of grootouder kun je kiezen voor een spaarrekening met derdenbeding. De rekening staat dan op jouw naam en je beslist zelf hoeveel en hoelang je spaart. Enige voorwaarde is dat de ‘derde persoon’ minstens 18 is op de vervaldag van de rekening.