Als je al een woonkrediet hebt bij Crelan kun je het terugbetaalde deel weer opnemen. Dat wordt een tweede, aparte lening. Je hoeft er niet voor naar de notaris. Je kunt de lening ook als bijkomend voorschot gebruiken.

Wat is het?

Je kunt je terugbetaalde kapitaal opnieuw opnemen om extra investeringen te financieren zoals een nieuwe keuken of badkamer, een veranda of een garage.

Heropnemen of bijkomend voorschot?

Heropnemen is de simpelste vorm. Je leent het kapitaal dat je terugbetaalde als een tweede lening.

Je kunt ook een bijkomend voorschot overwegen voor werken aan je gehypothekeerde huis. Het voorschot is 20% van de inschrijving en maximaal 50.000 euro. De totale schuld mag ook niet hoger zijn dan de waarde van je huis.

Voorwaarden

De looptijd van je heropname mag niet langer zijn dan de duur van je hypothecaire inschrijving. De heropname stopt dus altijd binnen de 30 jaar na de start van je woonkrediet. Om een bijkomend voorschot te kunnen aanvragen loopt je woonkrediet al 3 jaar. De maximumduur van het voorschot is 20 jaar.

De rentevoorwaarden zijn dezelfde als die van een nieuw woonkrediet.

Fiscaal werkt een heropname hetzelfde als een nieuw woonkrediet.

Belangrijkste kenmerken

  • Kapitaal opnieuw opnemen of als bijkomend voorschot gebruiken
  • Zelfde rente- en fiscale voorwaarden als een nieuw woonkrediet

Kosten en kenmerken


JKP4,80 %
Minimum12.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)120
Maximale looptijd (maanden)360

» Bezoek website


> Nu je kapitaal heropnemen bij Crelan!


Volgt er een nieuw kredietonderzoek?

Ja. Crelan onderzoekt opnieuw of je jezelf niet onnodig in de schulden werkt. Als je terugbetalingscapaciteit niet is wat ze moet zijn zal je adviseur de volgende stappen met je bespreken.