FR | NL

 Belfius Hypothecaire Lening   aanvragen

Belfius Hypothecaire Lening (Belfius Woonkrediet)

De hypothecaire lening (ook bekend als het woonkrediet) van Belfius is ideaal voor nieuwe privéwoningen en -projecten. Je beslist zelf hoeveel je leent en in hoeveel maanden je terugbetaalt. Daarnaast kun je een deel van het terugbetaalde bedrag gebruiken om andere woonprojecten te financieren.

Bedrag en looptijd kiezen

Bij Belfius leen je voor een woonkrediet minstens 12.500 euro en maximaal 1.000.000 euro. Je kiest zelf in hoeveel jaar je terugbetaalt. Dat is wel in ten minste 4 en maximaal 30 jaar.

Terugbetaling opnieuw opnemen

Heb je een hypothecaire lening lopen bij Belfius en heb je nieuwe woonplannen, dan kun je ‘wederopnemen’. In dat geval haal je een deel van het terugbetaalde bedrag weer af om je nieuwe project te financieren. Voordeel hiervan is dat je geen notariskosten betaalt en dat de kosten voor een nieuwe hypothecaire waarborg ook wegvallen.

Hoe vraag ik deze hypothecaire lening aan?

Je kunt je lening eerst online simuleren. Zo krijg je een duidelijk overzicht van hoeveel je per maand terug zult betalen en hoeveel je in totaal terugbetaalt. Als je je lening effectief wil aanvragen helpt Belfius je graag verder in een kantoor.

Belangrijke voordelen

  • Kies het bedrag en de looptijd zelf
  • Rentevoet met vaste of variabele formule
  • Keuze tussen hoeveel je leent en hoeveel je terugbetaalt
  • Neem een deel van het terugbetaalde bedrag weer op en betaal onder andere geen notariskosten

> Nu je woonkrediet aanvragen bij Belfius!

Vaste of variabele formule

Wil je een hypothecaire lening bij Belfius en simuleer je ze eerst online, dan heb je twee keuzes: of je vult in hoeveel je wil lenen of je duidt aan hoeveel je per maand terug wil betalen. In beide gevallen krijg je meteen een overzicht van de rentevoet, je maandelijkse betalingen en het totaal te betalen bedrag.

Daarnaast zie je hoeveel je betaalt met een vaste en met een variabele rentevoet. Als je de variabele 3/3/3 Cap 3 Hybride kiest kan elke drie jaar je tarief veranderen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Je tarief kan dan stijgen tot 3% boven je oorspronkelijke rentevoet of het kan dalen tot 0%. Bij de eerste herziening stijgt je tarief niet; het kan wel dalen tot 0%.

Kosten en kenmerken
Rente bij 15.000 €0,00%
Minimale looptijd (maanden)260
Maximale looptijd (maanden)48
Minimum12.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
» Bezoek website