FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Voor deze gouden Mastercard heb je geen zichtrekening bij Cofidis nodig en je kunt hem in binnen- en buitenland gebruiken. Profiteer van verschillende verzekeringen en beschermingen voor een lage prijs.

Eigenschappen van de Mastercard Gold by Cofidis

De Gold-kredietkaart is de luxeversie van de ‘gewone’ Cofidis-Mastercard. Je hebt geen Cofidis-zichtrekening nodig, deze kaart koppelt aan je bestaande rekening.

De Mastercard Gold kost 5 euro per jaar en je kunt er wereldwijd mee betalen en geld afhalen. Geld opnemen kan overigens tot 1.000 euro per dag.

Flexibel krediet

Je kunt met de Mastercard Gold kiezen hoeveel je maandelijks terugbetaalt. Het minimum hangt af van je krediet: is dat lager dan 5.000 euro, dan betaal je elke maand 5,6%, 7% of 10% van het openstaande bedrag terug.

Als je krediet tussen 5.000 euro en 10.000 euro ligt kun je ook voor 4,2% kiezen en heb je een krediet van meer dan 10.000 euro dan heb je ook de optie om 3% terug te betalen.

Inbegrepen verzekeringen

Houders van deze kaart zijn onder andere verzekerd tegen vertraagde vluchten en achtergebleven bagage.

Ook bij ongevallen in het buitenland ben je gedekt: bijvoorbeeld bij medische bijstand, een ziekenhuisopname of repatriëring.

Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op begeleiding.

Daarnaast zijn je aankopen veilig, on- en offline. Je bent bijvoorbeeld beschermd wanneer goederen niet geleverd worden of wanneer ze niet overeen komen met de beschrijving op de bestelbon.

Belangrijkste eigenschappen

  • Verhoogde uitgavelimiet
  • Inbegrepen reis- en aankoopverzekeringen
  • Flexibele kredietopening en verschillende terugbetalingsformules

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage5,00 €
Extra kaart0,00 €
Uitgavenlimiet500,00 € – 10.001,00 €
Geld opnemen0,00 €
Wisselmarge1,00 % – 3,31 %
JKP11,50 %

» Bezoek website


> Nu je Mastercard Gold aanvragen bij Cofidis!


Waar kan ik mijn uitgaven nakijken?

Dat kan online, in Cofidis’ klantenzone. Die kun je op je computer raadplegen of via je tablet of smartphone.


(1) Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door Cofidis en na ondertekening van uw contract. Voorbeeld: voor een kredietopening van 4.000 € is het minimale maandelijkse te betalen bedrag 5,6% van het resterende verschuldigde saldo verhoogd met de kaartkosten als het geval zich voordoet. Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) van toepassing op de kredietopening bedraagt 12,50%, inclusief de jaarlijkse bijdragen van 5 € voor de kaart, de jaarlijkse actuariële debetrente van 12,23%. Geen eenmalige kosten. Variabele jaarlijkse actuariële debetrente. De kostprijs van het krediet is afhankelijk van het toegestane kredietbedrag. Contract van onbepaalde duur. Rentevoeten van kracht op 01/01/2013, kunnen gewijzigd worden.

(2) Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door Cofidis en na ondertekening van uw contract varieert het minimale maandelijkse te betalen bedrag in functie van de door de consument gekozen formule: voor een toegestaan kredietbedrag lager dan of gelijk aan 5.000 € heeft de consument de keuze tussen drie terugbetalingsformules: 5,6%, 7% en 10% van het resterende verschuldigde saldo; voor een toegestaan kredietbedrag hoger dan 5.000 € en lager dan of gelijk aan 10.000 € heeft de consument de keuze tussen vier terugbetalingsformules: 4,2%, 5,6%, 7% en 10% van het resterende verschuldigde saldo. Voor een toegestaan kredietbedrag hoger dan € 10.000 heeft de consument de keuze tussen vijf terugbetalingsformules 3%, 4,2%, 5,6%, 7% en 10% van het resterende verschuldigde saldo.

Let op, geld lenen kost ook geld.