Veelgestelde vragen over (online) bankrekeningen

Algemene vragen: contact

Ik heb een vraag over een product op Bancompare

Neem contact op met je bank of met een financieel adviseur, niet met ons. Al onze informatie vind je in onze besprekingen.

Wij zijn geen klantendienst van de banken en we kunnen ook niet aan je gegevens.

Je mag ons wel tips sturen of je mening over onze vergelijkingen. Gebruik daar het contactformulier voor.

Hoe kan ik mijn bank bereiken?

Als je de app van je bank gebruikt vind je daar contactgegevens. Je kunt gelijk bellen of mailen. Bij sommige banken kun je chatten op hun website. Zo ben je direct geholpen.

Ik ben mijn bankkaart kwijt. Wat nu?

Bel eerst naar Card Stop op 070 344 344 en annuleer je kaart om misbruik te voorkomen. Bel daarna je bank.

Een bankrekening openen

Ik wil een gewone rekening openen. Hoe gaat dat?

Loop door ons overzicht van de beste Belgische bankrekeningen en kies de rekening die het best bij je past. Baseer je keuze op onze besprekingen.

Onder aan elke review vind je een link die je naar de website van de bank brengt. De meeste rekeningen kun je direct online aanvragen.

De werkwijze scheelt per bank en wijst zichzelf uit.

Ik wil een zakelijke rekening. Wat moet ik doen?

Blader door ons overzicht van zakelijke zichtrekeningen en rekeningen voor freelancers en klik op Meer info om alle kosten en de belangrijkste eigenschappen van elk product te vergelijken.

Onderaan staat de link waarmee je de rekening kunt aanvragen.

Wat heb ik nodig om een bankrekening te openen?

Een woonadres in België (je domicilie), een rijksregisternummer en geldige identiteitsdocumenten. Lees meer op deze pagina.

Ben je ondernemer en je wil een zakelijke rekening, lees dan dit artikel.

Zijn er gratis bankrekeningen?

Ja, die zijn er. Buitenlandse digitale banken zoals N26 of Revolut bieden gratis digitale rekeningen aan. Je hebt alleen een smartphone nodig.

Je vindt meer in onze stukken ‘Wat kun je met N26’ en ‘Wat kun je met een rekening van Revolut’ en je vindt hier ook besprekingen van de N26-bankrekening en van Revoluts standaardzichtrekening.

Kan ik een Belgische rekening openen in het buitenland?

Dat kan — soms. Hangt af van je situatie en je bank. Lees er hier meer over.

Ik heb schulden. Kan ik een rekening openen?

Dat kan. Iedere Europese burger heeft wettelijk recht op een (basis)bankrekening. Ook als je schulden of een verslaving hebt.

Hoe snel heb ik een werkende betaalrekening?

Dat scheelt per bank en het hangt ook af van je eigen reactietijd. Online of via de app gaat het het makkelijkst en het snelst. Ga ervan uit dat het gemiddeld een paar dagen duurt.

Overstappen

Hoe gaat overstappen naar een andere bank?

Gemakkelijk en gratis met Bankswitching. Open een rekening bij je nieuwe bank, vraag de bankoverstapdienst aan en je nieuwe bank regelt alles. Lees hier meer over hoe dat gaat.

Kan ik mijn rekeningnummer houden?

Je kunt je rekeningnummer (nog) niet meenemen zoals bij je mobiele telefoon. Daar wordt wel aan gewerkt: lees er meer over.

Welke bank helpt het best met overstappen?

Lees wat je kunt doen om je overstap zo makkelijk mogelijk te maken.

Welke bank kiezen?

Welke bank is het voordeligst?

Dat is voor iedereen anders. Bedenk wat je wil of nodig hebt en vergelijk dan pas.

Welke bank is het duurzaamst?

Bankwijzer vergelijkt Belgische banken op thema’s zoals arbeids- en mensenrechten, natuur, transparantie en gendergelijkheid. Klik banken aan en bekijk de resultaten per thema of kies een thema en zie hoe goed of slecht elke bank het daarin doet. Lees meer over de resultaten.

Over deze website

Wat doet Bancompare?

Bancompare vergelijkt financiële producten zoals zicht- of spaarrekeningen, leningen en kredietkaarten die je zelf online kunt openen of aanvragen.

Je vindt hier duidelijke besprekingen of reviews; de belangrijkste kosten en kenmerken van elk product komen voorbij. Zo kun je zelf vergelijken en beslissen.

Wie is Bancompare?

Bancompare is een website van internetbedrijf Netcapital uit Amersfoort. We geven ook beleggersrekeningen.be, kredietkaartvergelijking.be en spaarrekeningopenen.be uit.

Lees hier meer over hoe we werken.

Horen jullie bij een bank?

Bancompare in onafhankelijk. Aanbieders sponsoren wel producten op onze website en we krijgen een vergoeding wanneer je zo’n product afsluit.

Door die vergoedingen kan Bancompare bestaan. Websitebezoekers betalen echter niets. Onze dienst is gratis.

(© Bancompare 2020)