FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Als je makkelijk en snel wil beleggen in gediversifieerde aandelenfondsen, dan zijn de Managed Stock Portfolios van Saxo zeker het overwegen waard. Je belegt via Saxo’s softwareplatform en je hebt directe controle over je aandelen. Daarnaast profiteer je van de kennis en het advies van Saxo’s experts én je kunt gratis uitstappen.

Saxo Morningstar Moat

Dit aandelenfonds is het eerste van twee beleggingsmogelijkheden. De Morningstar Moat-portefeuille bestaat uit een dertigtal aandelen die onderzoeksbureau Morningstar selecteerde op basis van zijn value investing-methode. Dat wil zeggen dat het sterke bedrijven zoekt met goedkope of ‘ondergewaardeerde’ aandelen; die voegt het daarna toe aan je portefeuille.

Nasdaq Global Momentum

Dit tweede beheerde fonds zit vol aandelen uit sterke en groeiende markten. Amerikaanse aandelen vind je hierin echter niet terug. Saxo’s Nasdaq-experts ontwikkelden een methode om er de aandelen uit te pikken die het de komende jaren waarschijnlijk goed blijven doen.

Hoeveel kost het?

De minimale portefeuillegrootte is 30.000 euro. Je betaalt elk kwartaal een service fee van 0,75%; na transactie- en wisselkosten mag je rekenen op zo’n 1,50% per jaar of 450 euro. Heb je 150.000 euro in je portefeuille dan rekent Saxo 1,10% of zo’n 1.650 euro per jaar.

Waar kan ik in beleggen?

Aandelenfondsen: Saxo Morningstar Moat en Nasdaq Global Momentum

Interessante voordelen

  • Kosteloos in- en uitstappen
  • Zelf je aandelen beheren via je profiel
  • Snel en gemakkelijk gediversifieerd beleggen
  • Makkelijk je risico beperken door je beleggingen te spreiden

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,50 %
Order 1.000 €2,00 €
Order 5.000 €2,00 €

» Bezoek website


> Nu in fondsen beleggen bij Saxo!


Hoe beleg ik in deze fondsen?

Via de link hierboven kun je online een profiel aanmaken. Zet geld op je rekening, download Saxo’s handelsplatform en je kunt gelijk aan de slag.