FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De beleggersrekening van het Duitse Flatex is gratis. Het openen en sluiten kost niets en je kunt meer dan 10.000 aandelen, obligaties en indextrackers of ETF’s kopen en verkopen zonder kosten. Bij Flatex handel je tussen 8.00 uur en 22.00 uur en de klantendienst spreekt Nederlands.

Wie is Flatex?

Het is de grootste online broker van Duitsland en het werd al zes keer verkozen tot ‘Beste Online Broker’ door het Duitse Handelsblatt. Flatex heeft meer dan 275.000 klanten en het valt onder de BaFin, de Duitse Autoriteit voor de Financiële Markten.

Hoe werkt het?

Bij Flatex beleg je in duizenden producten zonder dat je transactiekosten of bewaarlonen betaalt. Op de Tradegate Exchange vind je meer dan 10.000 effecten uit de hele wereld: 4.700 aandelen, 2.800 obligaties, 2.000 fondsen en 1.700 ETF’s.

Beleggen doe je met WebFiliaal, Flatex’ handelsplatform. De software is beschikbaar voor je computer en je kunt een app downloaden op je smartphone of tablet.

Je rekening openen

Volg de link hieronder en open je rekening gratis en direct online. Vul je gegevens in, upload je identiteitsbewijs, koppel je tegenrekening en stel je beleggingsdoel in. Na een eerste storting is alle in orde.

Bij problemen kun je Flatex op weekdagen tussen 8.00 uur en 22.00 uur bellen. 

Welkomstbonus

Nieuwe klanten krijgen 100 euro cadeau na hun eerste transactie.

Waar kun je in beleggen?

  • Aandelen, obligaties
  • Fondsen, indextrackers (ETF's)

Belangrijke voordelen

  • Nederlandstalige klantendienst
  • Je betaalt geen transactie- of beheerskosten
  • Koop en verkoop tussen 8.00 uur en 22.00 uur
  • Koop en verkoop op je computer of via de app voor je smartphone of tablet

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order 1.000 €0,00 €
Order 5.000 €0,00 €

» Bezoek website


> Nu je beleggersrekening openen bij Flatex!


Hoe verdient Flatex?

Als je beleggersrekening gratis is en je betaalt ook niets wanneer je aandelen koopt of verkoopt, hoe verdient Flatex dan geld? Je betaalt namelijk ook geen servicefee of bewaarloon, je kunt gratis periodiek beleggen en de realtime koersen zijn ook gratis.

Flatex krijgt een vergoeding van de Tradegate Exchange — die verdient aan het verschil tussen de bied- en de laatprijs — en van de fondsen die het aanbiedt.

Beleggers betalen ook kosten van derden, zoals buitenlandse belastingen of de kosten voor de fondsbeheerder. Die kosten zitten mee in de koers van het fonds.

Over de Tradegate Exchange

De Tradegate Exchange is de effectenbeurs voor particuliere beleggers en ze is onderdeel van de Deutsche Börse AG. De Tradegate Exchange bestaat sinds 2010 en je kunt er in meer dan 10.000 producten uit de hele wereld handelen — zonder kosten of makelaarsloon. Het haalde in 2018 de hoogste orderboekomzet sinds zijn oprichting: 106 miljard euro.